Ești membru? Cont nou / Autentificare

Alte Finanţări

Concurs de antreprenoriat cetățenesc

Solicitanți eligibili Beneficii Perioada de depunere
A se vedea secțiunea „Eligibilitatea solicitanților” de mai jos

În cadrul concursului nu există premii în bani, burse sau alte resurse financiare. Participând la acest concurs se pot obține cunoștințe, contacte, un plan de afaceri și un certificat oficial din partea Stiftung Entrepreneurship (Fundația Antreprenoriat) privind finalizarea cursurilor de antreprenoriat și plasarea în Competiția de antreprenoriat pentru cetățeni.

1 iunie -31 iulie 2024

Operator de program

Fundația Goi Peace Foundation și Stiftung Entrepreneurship

Despre competiție

Competiția pentru antreprenoriat cetățenesc își propune să le ofere antreprenorilor, în special tinerilor, posibilitatea de a lucra pentru o lume mai pașnică și mai durabilă. Participanții sunt invitați să își prezinte ideile și proiectele cu impact social și să se angajeze în mod concret față de unul sau mai multe dintre cele 17 Obiective de Dezvoltare Durabilă (ODD) ale ONU și să le pună în aplicare.

Eligibilitatea solicitanților

Participanții din întreaga lume ar trebui să:

  • să aibă cel puțin 13 ani;
  • să aibă o idee sau un proiect inovator pentru o întreprindere care promovează și pune în aplicare unul sau mai multe dintre cele 17 Obiective de Dezvoltare Durabilă sau
  • să opereze o astfel de întreprindere sub forma unei întreprinderi, a unei organizații non-profit sau a unui program informal;
  • să fie capabili să își prezinte lucrările în limba engleză.

Diferența dintre idee și proiect

  • Idee
Toate candidaturile trebuie să includă o soluție sau o propunere inovatoare pentru o afacere care să abordeze Obiectivele de Dezvoltare Durabilă. Ideea poate fi în faza de concepție, planificare sau de demarare, dar nu trebuie să se fi concretizat încă într-o întreprindere.
  • Proiect
Toate înscrierile trebuie să cuprindă proiecte inovatoare realizate de întreprinderi existente sub formă de companii, ONG-uri sau programe informale.

Etape

Concursul se desfășoară în trei etape. În prima fază, antreprenorii își prezintă ideea/proiectul, însoțit de un scurt pitch. Dacă ideea/proiectul lor îndeplinește criteriile de concurs, aceștia sunt invitați să urmeze cursurile și să lucreze la proiectul lor antreprenorial. După terminarea cursurilor, participanții își pot trimite proiectul completat pentru faza 2. În această fază, toate ideile și proiectele vor fi publicate, iar participanții pot vota și colecta voturi. Cele 10 proiecte cu cele mai multe voturi vor trece la faza a treia, unde un juriu de experți va selecta câștigătorii. Câștigătorii vor fi anunțați la ceremonia de premiere, care va avea loc online.

Criterii de evaluare

Juriul acordă puncte pentru:

  • viziune antreprenorială;
  • fezabilitate;
  • inovare;
  • leadership;
  • impact social;
  • durabilitate.

Pentru mai multe detalii click aici.

Vizualizări: 75
Contact

E-mail: stiftung@entrepreneurship.de