Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Contract semnat pentru achizitionarea unei nave de masuratori topohidrografice

Compania Nationala „Administratia Canalelor Navigabile” S.A. a semnat in cursul lunii septembrie contractul de finantare sustinut prin Programul Operational Sectorial Transport Axa Prioritara 3 D.M.I 3.2 pentru proiectul „Achizitie Nava de masuratori topohidrografice pe canalele Dunare – Marea Neagra si Poarta Alba – Midia Navodari".
Proiectul a fost demarat in noiembrie 2008 din surse proprii, urmand ca pe parcurs sa fie sustinut din POS-Transport.

Durata de implementare a contractului este de 18 luni de la data atribuirii acestuia, data finalizarii fiind estimata la luna mai 2010.

Proiectul consta in realizarea unui sistem de masuratori topohidrografice, compus dintr-o nava de dimensiuni mici (15 m) dotata cu echipamente si softuri necesare pentru desfasurarea activitatilor de masuratori topohidrografice pe canalele navigabile.

Prin acest proiect se asigura conditiile de urmarire, cunoastere si interpretare corecta a evolutiei cotelor de adancime de pe canalele navigabile, conducand in acest mod la cresterea sigurantei navigatiei.

Valoarea totala a contractului este de 3.700.000 lei din care contributia Uniunii Europene o reprezinta suma de 2.220.000 lei, diferenta fiind suportata de la bugetul de stat.

Pana in prezent au fost realizate etapele de elaborare a proiectului tehnic si avizare A.N.R, precum si achizitionarea echipamentelor sistemului de propulsie. De asemenea, constructia corpului nava este in curs de desfasurare si urmeaza a fi finalizat in cursul lunii octombrie.

Sursa : Ministerul Transporturilor

Vizualizări: 110