Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Studii realizate pentru modernizarea infrastructurii in zona de frontiera romano-maghiara

Consiliul Judetean Satu Mare a finalizat proiectul „Elaborarea documentatiilor pregatitoare pentru modernizarea infrastructurii de acces la granita, in regiunea de frontiera romano-maghiara de la Horea(Ro) – Ömböly(Hu)”, finantat de UNIUNEA EUROPEANA, prin Programul de Cooperare Transfrontaliera Romania-Ungaria 2004 – 2006, Phare CBC 2006 RO 2006/018-446.01.01.01.01.

Proiectul a fost implementat in parteneriat cu Agentia de Dezvoltare Regionala si Gestionarea Mediului a judetului Szabolcs–Szatmár-Bereg - Ungaria si Consiliul Local Sanislau. Valoarea totala a proiectului a fost de 127.500 Euro, din care 114.240 Euro contributia nerambursabila din partea Uniunii Europene si a Guvernului Romaniei.

Prin proiect a fost atins obiectivul de optimizare a relatiile transfrontaliere pe granita romano-maghiara a judetului Satu Mare, prin elaborarea documentatiilor pregatitoare de imbunatatire a conditiilor de acces spre granita, in regiunea de frontiera romano-maghiara de la Horea(Ro) – Ömböly(Hu), constituind primul pas pentru a realiza o noua legatura rutiera transfrontaliera ce se va putea finaliza in contextul aderarii Romaniei la spatiul Schengen.

In acest sens, prin proiect au fost realizate documentatiile tehnico-economice, respectiv: studiul de fezabilitate, proiectul tehnic si detaliile de executie necesare modernizarii drumului judetean 196C (Piscolt – Resighea – Scarisoara Noua – Horea – Sanislau) si pentru drumul dintre Horea si granita de stat. Atingerea obiectivelor a fost posibila prin realizarea activitatilor pentru pregatirea si derularea procedurii de achizitie publica pentru serviciile de proiectare, elaborarea si receptia studiilor, precum si auditarea si asigurarea vizibilitatii proiectului.

Pentru informatii suplimentare, persoanele interesate sunt invitate sa contacteze managerul proiectului: Jankó Szép István, Directia Dezvoltare Regionala a Consiliului Judetean Satu Mare, tel: 0261-711004, fax.0261-10395, e-mail: janko@cjsm.ro

Sursa: MDRL

Vizualizări: 108