Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Educatie „altfel” pentru viitorii economisti! Studentii Universitatii de Vest, mai aproape de cariera visata!


Investeste in oameni !
FONDUL SOCIAL EUROPEAN
Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013
Axa prioritara 2 „Corelarea invatarii pe tot parcursul vietii cu piata muncii”
Domeniul major de interventie 2.1. „Tranzitia de la scoala la viata activa”
Titlul proiectului: „Acces la o cariera de succes”
Cod contract: POSDRU/161/2.1/G/134815
Beneficiar: Universitatea de Vest din Timisoara

 
30 septembrie 2014


COMUNICAT DE PRESA

Educatie intr-un mediu nonformal, invatare prin simulare, networking si interactiune cu profesionisti de top - acestea au fost coordonatele atelierului integrat de schimb de bune practici si dezvoltare a competentelor, organizat in cadrul proiectului „Acces la o cariera de succes!” - POSDRU/161/2.1/G/134815.

Atelierul s-a desfasurat in perioada 22-26 septembrie, la Eselnita - judetul Mehedinti si a reunit 20 de studenti de la Facultatea de Economie si de Administrare a Afacerilor din cadrul Universitatii de Vest din Timisoara. Participantii, selectati in functie de rezultatele obtinute pe parcursul stagiilor de practica desfasurate in cadrul proiectului, au avut ocazia de a dobandi si consolida competente de tipul „soft skills” - precum managementul timpului, managementul echipei de proiect, comunicare, luarea deciziilor - prin exercitii interactive de simulare a afacerilor, derulate sub coordonarea unor specialisti cu experienta in astfel de exercitii.
 

Totodata, participantii au avut ocazia de a cunoaste si interactiona cu reprezentanti ai mediului de afaceri , care au impartasit studentilor, in cadrul unor sesiuni de dezvoltare a competentelor, secretele succesului in cariera, dar si lectiile invatate in initierea si managementul afacerilor. Printre temele abordate s-au numarat alegerea si dezvoltarea carierei, beneficiile antreprenoriatului ca alternativa la angajare, marketingul personal, construirea relatiilor profesionale, promovarea afacerii sau companiei.

Cei 4 lectori care i-au sprijinit pe studenti in dezvoltarea personala, dar si profesionala, sunt chiar manageri si profesionisti din companii de renume:
  • Ionut Datcu – Managing Partner la agenția de publicitate Weapons of Public Attraction;
  • Calin Ile – General Manager al hotelului Ibis Gara de Nord din Bucuresti;
  • Serban Damboviceanu, Partener la Roy&Damboviceanu – Cramele Corcova;
  • Raluca Popescu-Goglea, Head of International Clients la UniCredit Tiriac Bank.

Activitatile desfasurate in cadrul atelierului s-au dovedit utile si relevante pentru asteptarile si obiectivele studentilor, marturie stand chiar declaratiile participantilor:
  • „Am invatat cum sa ma evaluez, cum sa fiu un antreprenor de succes, iar prin simulare am observat ca trebuie sa ne asumam riscuri”;
  • „Am lucrat pe cazuri concrete, pe scenarii pe care le putem dezvolta/aprofunda pe viitor”
  • „Informatiile au fost relevante si, mult mai important, au fost prezentate chiar din experienta lectorilor”;
  • „Exercitiile de simulare mi-au influentat modul de gandire, planificare si organizare. De asemenea, am o idee mai clara asupra modului de rezolvare a situatiilor neprevazute”;
  • „Informatia se muleaza perfect cu domeniul pe care il studiez si imi va folosi foarte mult pe viitor”

Atelierul organizat la Eselnita a fost primul dintre cele doua evenimente de acest fel organizate prin proiectul „Acces la o cariera de success!”. Organizarea celor doua ateliere faciliteaza formarea in randul studentilor Universitatii de Vest a unor competente practice relevante pentru piata actuala a muncii, deprinderea unor bune practici de dezvoltare profesionala deja validate de practicieni din mediul de afaceri, precum si dobandirea unor abilitati de tipul „soft-skills” care sa le permita studentilor sa se adapteze la mediul de lucru al unei companii si sa performeze in activitatea profesionala viitoare.

Proiectul „Acces la o cariera de succes” este implementat de Universitatea de Vest din Timisoara, in calitate de beneficiar, in parteneriat cu Grupul de Consultanta pentru Dezvoltare DCG - Structural Consulting™ Group, fiind finantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. Proiectul se desfasoara pe parcursul a 18 luni, in perioada aprilie 2014 – octombrie 2015, si isi propune crearea unui cadru flexibil, inovator si functional de integrare pe piata muncii pentru 353 studenti si masteranzi ai Facultatii de Economie si de Administrare a Afacerilor din cadrul Universitatii de Vest din Timisoara.

Descarca Comunicatul

Mirela Sacalus,
Expert informare-comunicare
Proiect POSDRU/161/2.1/G/137080
Structural Consulting™ Group – Partener
 

Vizualizări: 148