Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Noi masuri pentru cresterea absorbtiei: Proiect de OUG pentru suplimentarea personalului care gestioneaza fondurile europene

Ministerul Afacerilor Europene a publicat pe 20 martie 2012 spre consultare un proiect de Ordonanta de Urgenta pentru intarirea capacitatii administrative a autoritatilor responsabile cu gestionarea instrumentelor structurale.

Prin aceasta Ordonanta, Ministerul Afacerilor Europene incearca sa rezolve una dintre problemele din sistemul gestionarii fondurilor structurale si de coeziune, aceea a insuficientei personalului din structurile care gestioneaza aceste fonduri.

In mod concret, actul normativ propune ca institutiile si autoritatile publice in cadrul carora sunt organizate structuri care au atributii de coordonare si gestionare a instrumentelor structurale sa poata angaja personal suplimentar, in afara numarului maxim de posturi aprobat si fara sa fie conditionate de existenta unor posturi vacante.

Angajarea de personal ar urma sa se faca exclusiv pentru realizarea atributiilor referitoare la gestionarea fondurilor structurale si de coeziune, pe o perioada determinata de maxim 36 de luni, in baza unui contract individual de munca.

In nota de fundamentare a proiectului de OUG, Ministerul Afacerilor Europene explica faptul ca bugetul de stat nu ar urma sa fie incarcat cu costuri suplimentare, remunerarea noilor angajati urmand sa se faca exclusiv din fondurile europene, in baza proiectelor pe asistenta tehnica contractate de autoritatile/institutiile respective.

Pentru a consulta proiectul de OUG si nota de fundamentare, click aici.

Cristina Pojoga,
www.fonduri-structurale.ro

Sursa: www.maeur.ro

Vizualizări: 103