Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

180 de gradinite vor fi construite in mediul rural si urban

Guvernul a aprobat pe 27 martie 2012 indicatorii tehnico-economici pentru realizarea a 180 de gradinite cu program normal cu 3 si 4 sali de grupa, cuprinse in Proiectul “Reforma educatiei timpurii in Romania”.

“Romania are deficit in ceea ce priveste infrastructura invatamantului prescolar. Dupa Hotararea adoptata astazi de Guvern, va putea fi demarata construirea a 180 de gradinite in mediul urban si rural”, a afirmat ministrul Educatiei, Catalin Baba.

Ministrul Educatiei a precizat ca procedurile de licitatie vor fi demarate, in urmatoarea perioada urmand sa fie postate ofertele pe SEAP. Constructia obiectivelor se estimeaza sa inceapa in luna septembrie 2012.

Documentatia tehnico-economica adoptata de Guvern raspunde normelor educationale, mai exact, proiectul include sali de grupa, vestiar, izolator, grup sanitar interior, spatii auxiliare pentru personal si depozitare, energie electrica, instalatii de apa curenta, canalizare, incalzire centrala. De asemenea, proiectul cuprinde spatii de joaca, spatii verzi, cai de acces pietonale si auto, inclusiv dotari pentru persoane cu dizabilitati.

Finantarea obiectivelor de investitii se face din imprumutul acordat Guvernului Romaniei de Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei, potrivit HG 1454/2007.

Proiectul “Reforma educatiei timpurii in Romania” are scopul de a imbunatati calitatea infrastructurii sistemului de educatie timpurie pentru copiii de la 3 la 6/7 ani, prin reabilitarea si dezvoltarea unitatilor de educatie.

Sursa: www.gov.ro

Vizualizări: 160