Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Infrastructura de turism din zona Pesterii Ialomitei va fi modernizata cu ajutorul fondurilor Regio

Vineri, 4 mai 2012, directorul ADR Sud Muntenia a semnat contractul de finantare pentru proiectul "Reabilitarea si modernizarea infrastructurii tehnice pentru cresterea potentialului turistic al Pesterii Ialomitei din masivul Bucegi, judetul Dambovita".

Finantarea este asigurata prin POR, DMI 5.2. "Crearea, dezvoltarea, modernizarea infrastructurii de turism pentru valorificarea resurselor naturale si cresterea calitatii serviciilor turistice".

Beneficiarul finantarii nerambursabile este unitatea administrativ-teritoriala Judetul Dambovita care a primit fonduri Regio pentru proiectul Valoarea totala a contractului de finantare este de 6.415.828,68 lei din care: valoarea eligibila nerambursabila din FEDR este de 4.302.265,13, cofinantarea eligibila a beneficiarului este de 95.218,88 lei iar valoarea TVA-ului aferent cheltuielilor eligibile este de 1.131.362,88 lei. Obiectivul general al proiectului este dezvoltarea durabila a zonei montane din judetul Dambovita prin cresterea activitatii turistice in zona Pesterii Ialomitei. Perioada de implementare a contractului de finantare este de 24 de luni, interval de timp in care vor fi executate lucrari de reabilitare si modernizare a infrastructurii tehnice. Investitiile realizate cu sprijin Regio vor avea ca rezultat crearea conditiilor optime pentru vizitarea pesterii, cu acces imbunatatit pentru turisti, inclusiv pentru persoanele cu dizabilitati.

Pestera Ialomitei este cea mai importanta formatiune carstica a Bucegilor. Amplasata intr-o zona cu un peisaj alpin generos, pe un spatiu inca nepoluat, pestera reprezinta una dintre principale atractiile turistice ale zonei.

Sursa: ADR Sud Muntenia

Vizualizări: 100