Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Au fost semnate inca 2 contracte de finantare pentru proiecte din cadrul Polului de Crestere Timisoara

Vineri, 11 mai 2012, a avut loc semnarea contractelor de finantare pentru proiectele „Centru Judetean Multifunctional pentru sustinerea afacerilor Timisoara” si „Reabilitarea, modernizarea si echiparea infrastructurii serviciului pentru protectia copilului si familiei Timisoara”, ambele facand parte din portofoliul de proiecte al Polului de Crestere Timisoara.

Proiectul „Centru Judetean Multifunctional pentru sustinerea afacerilor Timisoara” este implementat de Consiliul Judetean Timis si vizeaza realizarea unei cladiri moderne si a unei structuri de afaceri care sa sustina cu prioritate firmele ce activeaza in domeniul tehnologiei informatiei si comunicatiilor in Regiunea Vest. Astfel, prin localizarea unui numar de aproximativ 40 de intreprinderi mici si mijlocii in cadrul acestei structuri de sprijinire a afacerilor, se estimeaza crearea a aproximativ 320 de locuri de munca.

Proiectul „Reabilitarea, modernizarea si echiparea infrastructurii serviciului pentru protectia copilului si familiei Timisoara” este implementat de Municipiul Timisoara si isi propune cresterea calitatii serviciilor de asistenta sociala destinate prevenirii abandonului si institutionalizarii copilului si extinderea spatiilor destinate activitatilor sociale, ducand astfel la o crestere a numarului de beneficiari directi.

Astfel, principalele obiective ale proiectului sunt construirea mansardei in care isi desfasoara activitatea serviciul pentru protectia copilului si familiei si asigurarea dotarilor necesare si a serviciilor suport. Valoarea totala a proiectului este de aproximativ 1,5 milioane lei, finantarea nerambursabila fiind de aproape 1 milion lei.
Cele doua proiecte sunt finantate prin POR, in cadrul Axei prioritare 1 „Sprijinirea dezvoltarii durabile a oraselor – poli urbani de crestere”, DMI 1.1 „Planuri integrate de dezvoltare urbana”, Subdomeniul „Poli de crestere”.

Sursa: ADR Vest

Vizualizări: 72