Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Accesarea fondurilor europene va transforma satul romanesc in mod radical

Premierul Calin Popescu-Tariceanu a vizitat marti, 26 iunie, comuna Helegiu din judetul Bacau, afectata de inundatiile din iulie 2005, inaugurand noul sediu al primariei. Primul-ministru s-a deplasat si in zonele unde a fost reconstruita infrastructura distrusa sau avariata de inundatii.

“Ma bucur ca banii alocati de guvern au contribuit la realizarea de lucruri utile care sa va faca viata mai buna”, a declarat premierul Calin Popescu-Tariceanu la inaugurarea sediului primariei comunei Helegiu.

Pe de alta parte, seful Executivului a anuntat ca Guvernul va aloca fonduri pentru infiintarea culturilor si pentru despagubirea agricultorilor din zonele grav afectate de seceta, cum sunt cele din sudul tarii. „Vrem sa realizam toate mijloacele necesare pentru dezvoltarea agriculturii si pentru ca cei care traiesc din agricultura sa aiba o viata prospera”, a spus primul-ministru.

Pentru agricultura, in acest an, vor sosi primele fonduri europene, primele subventii pentru culturile vegetale si pentru cresterea animalelor, a mai spus premierul, Calin Popescu-Tariceanu, care i-a incurajat pe agricultori sa acceseze programul SAPARD, prin care cei de la sate pot sa isi dezvolte gospodariile.

„Vom continua si anul acesta programul SAPARD de dotare a agriculturii romanesti cu echipamente, utilaje, tractoare, instalatii de prelucrare a produselor agricole, o paleta foarte larga de proiecte, care pot sa fie accesate de catre dumneavoastra, cei care doriti sa va dezvoltati gospodaria agricola si sa faceti un pas inainte. Sunt bani care pot fi accesati numai pentru proiecte. Pentru acest lucru Directia Judeteana Agricola, Agentia Nationala de Publicitate Agricola, agentiile SAPARD din teritoriu, va stau la dispozitie pentru a va ajuta sa puneti sa accesati aceste fonduri” , a subliniat premierul Tariceanu.

Premierul a apreciat ca daca vor fi accesate toate fondurile europene pe care Romania le are la dispozitie satul romanesc se va putea transforma in mod radical.

„Satul romanesc este populat cu oameni harnici, dar, din pacate, se munceste mult, insa nu se traieste pe masura muncii. Oamenii traiesc mai mult marcati de nevoi, de neajunsuri si vrem ca sa le dam o posibilitate, o sansa generatiilor de astazi, generatiilor de maine, sa traiasca mai bine. Aceasta este efortul pe care il facem, aceasta este directia pe care mergem si va rog sa aveti incredere ca Romania se va transforma, si veti avea maine o viata mai buna”, a spus premierul Calin Popescu-Tariceanu.

De asemenea, in cadrul discutiilor avute cu satenii prezenti, primul-ministru a anuntat ca Guvernul intentioneaza sa majoreze pensiile agricultorilor.

Premierul Calin Popescu-Tariceanu a vorbit si despre importanta educatiei si a mentionat ca Guvernul a luat si va lua in continuare masuri astfel incat un numar cat mai mare de copii sa aiba acces la educatie. „Unul din proiectele cele mai ambitioase pe care le avem este de introducerea Internetului in fiecare scoala din tara si dotarea cu calculatoare pentru fiecare copil. Sper sa-l putem promova in acest an si chiar asa se numeste : „Un calculator pentru fiecare copil”. Un calculator care sa poata sa fie oferit, de Guvern, fiecarui copil, care sa-i dea o deschidere catre lume, catre cunostinte, catre invatatura. Este lucrul pe care ni-l dorim cel mai mult pentru tanara generatie”, a spus primul-ministru.

Sursa: Guvernul Romaniei

Vizualizări: 77