Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Stadiul actualizat al absorbtiei: Peste 400 de milioane de euro virate de CE Romaniei in luna mai 2012


ACIS a publicat stadiul absorbtiei fondurilor structurale si de coeziune la 31 mai 2012.

Conform documentului, in luna mai 2012 s-au efectuat plati catre beneficiari in valoare de circa 880 milioane de lei, valoarea totala a platilor interne ajungand la 19,2 % din alocarea aferenta perioadei 2007-2013.

Totodata, valoarea totala a sumelor rambursate de catre CE a fost in luna mai de circa 426 de milioane de euro (1,8 miliarde de lei), rata de absorbtie efectiva a fondurilor structurale si de coeziune crescand de la 6,56% la sfarsitul lunii aprilie la 8,78% sfarsitul lunii mai.

POR ramane programul operational cu cea mai buna absorbtie a fondurilor structurale, valoarea totala a rambursarilor efectuate de CE pana la sfarsitul lunii mai fiind de 17,6%, in crestere cu aproape 6 puncte procentuale fata de luna anterioara.

Pe de alta parte, programele operationale cu cele mai slabe rezultate sunt POS Mediu, POS Transport si POS CCE, unde rata de absorbtie efectiva se situeaza in continuare la mai putin de 7% din alocarea pentru actualul exercitiu financiar. Daca in cazul POS Mediu valoarea sumelor virate de CE in luna mai a fost de peste 100 milioane de euro, rata de absorbtie crescand de la 3,4% la sfarsitul lunii aprilie la 5,6% la sfarsitul lunii mai, valoarea totala a sumelor rambursate de CE pentru proiectele finantate prin POS Transport si POS CCE a fost de mai putin de 10 milioane de euro, cresterea ratei de absorbtie fiind astfel nesemnificativa.

Pentru a consulta stadiul absorbtiei, click aici.

Sursa: www.fonduri-ue.ro

Vizualizări: 113