Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

10 milioane lei investite in modernizarea a patru centre sociale din judetul Harghita

Un nou contract de finantare nerambursabila aloca peste 1,59 milioane lei fonduri nerambursabile Regio pentru reabilitarea unui centru de plasament din localitatea Gheorgheni, judetul Harghita. Acest contract se alatura celorlalte trei contracte de finantare aflate deja in implementare, prin care se reabiliteaza alte 3 centre sociale din judet. Contractul de finantare a fost semnat marti, 12.06.2012, la sediul Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Centru din Alba Iulia, de catre reprezentantul beneficiarului si de catre directorul general al ADR Centru.

Fondurile solicitate spre finantare nerambursabila sunt alocate din bugetul Programului Operational Regional, domeniul 3.2, destinat reabilitarii si modernizarii infrastructurii sociale, derulat in Regiunea Centru de catre ADR Centru. Proiectul „Reabilitarea centrului de plasament Casa de copii sub curcubeu, reabilitarea si reamenajarea Casa veche” a fost depus de catre Asociatia Sociala Umanitara Crestina Ora International si are o valoare totala de 2,07 milioane lei, din care 1,59 milioane lei reprezinta fodurile nerambursabile solicitate pentru finantarea proiectului. Fondurile proiectului sunt alocate cresterii numarului de spatii multifunctionale si diversificarea serviciilor sociale acordate din cadrul celor doua cladiri ale Centrului de plasament de tip familial Ora International Gheorgheni. Din fondurile proiectului, pe parcursul celor 19 luni de implementare, se vor reamenaja si recompartimenta spatiile actuale, se vor executa lucrari de izolatii termice, se va inlocui tamplaria exterioara, se va crea o sala de lectura, precum si doua noi ateliere mestesugaresti. Cele doua case ce fac parte din centru, vor fi dotate cu paturi si dulapuri noi pentru cei 35 de copii gazduiti in centru, bucataria va fi modernizata, se vor achizitiona materiale didactice interactive, videoproiector, televizor, mobilier pentru birouri si sala de lectura, dar si echipamente pentru dotarea celor doua ateliere mestesugaresti.

Cele patru centre sociale din judetul Harghita ce se reabiliteaza prin fonduri nerambursabile Regio au o valoare totala de 10,7 milioane lei, din care 8,28 milioane lei reprezinta fondurile nerambursabile solicitate spre finantare. Mentinerea unui stil de viata activ prin reabilitarea si dotarea unor centre sociale, pentru a oferi conditii de trai decente pentru copii, varstnici sau pentru persoanele aflate in dificultate, reprezinta destinatia celor 17 contracte de finantare semnate pana in prezentla nivelul Regiunii Centru, pe domeniul major de interventie 3.2. Sunt aproape 40 milioane de lei solicitati spre finantare nerambursabila pentru aceste proiecte. Aceste fonduri sunt alocate pentru reabilitarea, extinderea si modernizarea centrelor, pentru dotarea lor cu mobilier si echipamente specifice unui mediu social interactiv”, a declarat Simion Cretu, director general ADR Centru.

Sursa: ADR Centru

Vizualizări: 157