Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Banca Mondiala vrea sa se implice in procesul de modernizare a administratiei publice din Romania

Vineri 15.06.2012, a avut loc la sediul Guvernului o conferinta cu tema „Modernizarea Administratiei Publice in Romania”. Lucrarile conferintei au fost conduse de catre Primul-ministru Victor Ponta si de catre vice-presedintele Bancii Mondiale Philippe Le Houerou. La conferinta a participat si Nicolae Idu, seful reprezentantei Comisiei Europene in Romania.

Discutiile au vizat planurile de actiune elaborate pe baza recomandarilor Bancii Mondiale din perioada 2010-2011, in urmatoarele sectoare: dezvoltare regionala, energie, mediu, sanatate si invatamant superior. Recomandarile au fost cuprinse in Analizele functionale elaborate in cadrul unui proiect cofinantat din Fondul Social European, prin PODCA, in baza contractului de finantare incheiat intre Secretariatul General al Guvernului, in calitate de beneficiar si Ministerul Administratiei si Internelor, in calitate de AM PODCA. Cu ocazia acestei conferinte s-a discutat despre actualizarea planurilor de actiune, implementarea lor si prioritatile pe termen mediu si scurt.

Banca Mondiala doreste sa contribuie la procesul de modernizare a administratiei publice din Romania si, in acest sens, a pregatit la solicitarea Guvernului si cu acordul Comisiei Europene 15 proiecte punctuale referitoare la centrul guvernului, justitie, transport, finante publice, educatie, agricultura si dezvoltare rurala. Proiectele totalizeaza aproximativ 25 de milioane de dolari, reprezentand asistenta tehnica ce va fi decontata Bancii din fonduri europene.

In pregatire si negociere intre Guvernul Romaniei si Banca Mondiala, tot cu acordul Comisiei Europene, se mai afla si alte 21 de proiecte care vizeaza cresterea ratei de absorbtie a fondurilor europene pentru chestiuni intersectoriale, de dezvoltare regionala, competitie, capacitate administrativa, si dezvoltarea resurselor umane. Oficialii au discutat cu aceasta ocazie despre provocarile legate de monitorizarea si evaluarea acestor proiecte, cat si despre coordonarea si procedurile administrative necesare derularii proiectelor respective.

Banca Mondiala si Guvernul Romaniei au cazut de acord ca toate acestea sunt urgente si se pot rezolva prin colaborarea institutiilor implicate, pe baza unei viziuni si strategii comune.

Sursa: www.gov.ro

Vizualizări: 112