Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Programul National de Dezvoltare Rurala 2007-2013 a fost transmis Comisiei Europene spre aprobare

in data de 29.06.2007, Programul National de Dezvoltare Rurala 2007-2013 (PNDR) prin care se vor derula fondurile comunitare destinate dezvoltarii rurale, a fost transmis oficial serviciilor de specialitate ale Comisiei Europene in vederea aprobarii.

Anterior transmiterii oficiale, documentul a fost supus unor sesiuni de consultari tehnice cu expertii comunitari, precum si unui amplu proces de consultare publica cu toti partenerii economici, sociali, publici si de mediu in domeniu, in urma carora Programul a suferit imbunatatiri substantiale care sa raspunda nevoilor identificate in spatiul rural romanesc.

Programul National de Dezvoltare Rurala 2007-2013

Informatii de background:

Avand drept cadru de referinta Planul National Strategic de Dezvoltare Rurala 2007-2013, Programul National de Dezvoltare Rurala (PNDR) reprezinta documentul de programare prin care se asigura implementarea masurilor finantate din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurala (FEADR) in vederea atingerii obiectivelor prioritare in perioada 2007-2013.

Programul a fost elaborat de catre Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, in calitatea sa de coordonator al procesului de pregatire a Romaniei pentru accesarea FEADR in perioada 2007-2013 si totodata cea de Autoritate de Management pentru PNDR.

PNDR 2007-2013 are ca obiectiv general cresterea competitivitatii agriculturii si silviculturii prin imbunatatirea performantei generale a unitatilor de procesare si marketing a produselor agricole si forestiere, printr-o mai buna utilizare a resurselor umane si a factorilor de productie si dezvoltarea economiei rurale, promovand egalitatea de sanse, ameliorarea mediului si a spatiului rural prin sprijinirea gestionarii durabile a resurselor naturale si imbunatatirea calitatii vietii in mediul rural.

PNDR 2007-2013 dispune, pentru implementarea celor patru axe prioritare ale sale, de o alocare financiara de aproximativ 8,02 miliarde de euro din FEADR la care se adauga si cofinantarea nationala de aproximativ 1,95 miliarde de euro.

Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Guvernul Romaniei

Vizualizări: 246