Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului: Nu cred ca putem discuta despre suspendarea POR

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT) a prezentat, la ultima misiune de audit a Comisiei Europene, un plan concret de actiune pentru remedierea deficientelor care tin de sistemul de management si control al Programului Operational Regional 2007-2013 (POR). MDRT estimeaza ca masurile stabilite in ultimele doua luni la nivelul institutiei vor conduce la evitarea unei eventuale suspendari a programului.

Concret, planul de actiuni propus de MDRT include propuneri privind:

  • infiintarea, in cadrul Autoritatii de Management a POR, incepand cu luna august, a unei Unitati de Verificare a Achizitiilor Publice
  • realizarea, din partea Autoritatii Nationale de Audit, a unei noi misiuni de audit, dupa trei luni de functionare a acestei unitati, care sa confirme daca noul sistem de management si control al POR functioneaza in parametri normali

Conform MDRT, numai dupa aceasta perioada, Autoritatea Nationala de Audit ar fi indreptatita legitim sa propuna Comisiei Europene o eventuala suspendare a platilor catre POR.

Planul de actiuni propus de MDRT va fi discutat saptamana aceasta cu Autoritatea Nationala de Audit, in cadrul unei sedinte de conciliere.

In perioada ianuarie-mai 2012, MDRT a aplicat un numar de 195 de corectii financiare beneficiarilor de fonduri europene, prin POR. In paralel, Autoritatea Nationala de Audit a derulat o misiune care, pe un esantion de 23 de contracte de achizitie publica, a constatat si a recomandat aplicarea de corectii financiare pentru un numar de 11 beneficiari.

Sursa: MDRT

Vizualizări: 113