Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Analiza fonduri-structurale.ro pe proiectul de lege privind economia sociala. Afla ce modificari propun expertii!

Vineri, 21 septembrie 2012, Ministerul Muncii a lansat spre dezbatere publica un nou proiect de lege a economiei sociale, care stabileste fundamentele legale ale initiativelor de economie sociala in Romania. Propunerea de act normativ poate fi consultata aici.

Consecvent rolului asumat, www. fonduri-structurale.ro - Structural Consulting™ Group se implica activ in aceasta dezbatere, furnizand ministerului initiator o analiza si propuneri de imbunatatire a actualului proiect de lege.

Analiza noului proiect de lege a fost realizata de doamna Ioana Derscanu - expert legislatie economie sociala si colaborator www.fonduri-structurale.ro. Noul act normativ supus dezbaterii publice reprezinta, in opinia sa, „o evolutie benefica fata de decembrie 2011, cand a fost supus pentru prima data consultarii publice”, documentul continand o serie de „modificari salutare”, printre care se numara:

  • definirea corecta, in concordanta cu definitiile europene, a domeniului economiei sociale ca incluzand si alte tipuri de structuri decat cele care vizeaza solutionarea unor probleme sociale. Aceasta definitie are la baza interpretarea corecta a termenului de ”social” din sintagma ”economie sociala”, si anume, legat de interesele unor grupuri de persoane sau comunitati (varianta initiala folosea termenul de ”social” in intelesul sau restrans, acela legat strict de problemele sau aspectele negative care afecteaza anumite persoane sau grupuri);
  • mentionarea clara a categoriilor de persoane juridice care se incadreaza in sfera economiei sociale in prezent, in Romania, precum si acceptarea posibilitatii aparitiei unor forme noi fata de cele prevazute.

Pentru sustinerea reala si eficienta a domeniului economiei sociale este, insa, necesar ca proiectul sa fie completat in concordanta cu prevederile europene in domeniu si tinand cont de nevoile principalilor actori ai economiei sociale.

Pentru a consulta principalele modificari propuse de catre expertul Structural Consulting™ Group – www.fonduri-structurale.ro pentru noul proiect de lege al economiei sociale, click aici.

Anamaria Ravar
www.fonduri-structurale.ro


Vizualizări: 178