Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Cotovelea (MAEur) vrea ca Romania sa invete din greselile de acum privind absorbtia, pentru performante in 2014-2020

Cea de-a treia conferinta regionala cu tema “Cresterea absorbtiei fondurilor structurale si de coeziune” a avut loc in data de 8 octombrie 2012, la Iasi.

Organizata de Ministerul Afacerilor Europene, prin Centrul de Informare pentru Instrumente Structurale, conferinta a reunit reprezentanti ai institutiilor cu atributii in gestionarea fondurilor structurale si de coeziune, ai autoritatilor locale si centrale, ai beneficiarilor, precum si consultanti specializati in domeniu.

MAEur a fost reprezentat de secretarul de stat Razvan Alexandru Cotovelea care a vorbit despre masurile luate de MAEur pentru imbunatatirea absorbtiei fondurilor structurale si de coeziune.

“Pentru anul viitor, presiunea pentru absorbtia fondurilor europene este foarte mare. Avem de accesat 6 miliarde de euro, dintre care 2,5 miliarde din Politica Agricola Comuna, iar 3,5 miliarde din zona Politicii de Coeziune. Pentru a reusi acest lucru, pe de o parte trebuie imbunatatita capacitatea administrativa, in sensul eficientizarii sistemului, iar pe de alta parte trebuie sa imbunatatim comunicarea cu toate partile implicate, mai ales cu beneficiarii. Aceasta conferinta se inscrie in masurile prin care ne-am gandit sa sprijinim eforturile lor de informare pentru implementarea corecta a proiectelor. Totodata, vom face demersurile necesare in vederea identificarii resurselor pentru efectuarea platilor interne. Imi doresc ca toate eforturile pe care le facem acum in vederea cresterii absorbtiei sa fie integrate intr-un proces de invatare, astfel incat in urmatoarea perioada de programare sa avem performante remarcabile”
a declarat dl. Cotovelea.

Sursa: www.fonduri-ue.ro

Vizualizări: 117