Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Centru de afaceri de 35 de milioane de lei la Brasov

Acest proiect este printre cele cu cea mai mare valoare totala contractata pana in prezent la nivelul judetului Brasov, din fondurile Programului Operational Regional, respectiv 65,39 milioane lei. Peste 7 hectare de teren aflat la marginea municipiului Brasov spre Feldioara se vor transforma peste un an si jumatate intr-un modern centru de afaceri, unde vor fi construite 9 hale si 9 cladiri de birouri. Centrul de dezvoltare a afacerilor nou creat este un proiect prin care SC Footbart SRL beneficiaza de sprijin nerambursabil in cadrul programului REGIO, DMI 4.1, destinat crearii structurilor de sprijinire a mediului de afaceri la nivel regional. Contractul de finantare a fost semnat vineri, 12 octombrie 2012 la Alba Iulia, de catre domnul Simion Cretu, director general ADR Centru si domnul Florin Danila, administratorul firmei.

O investitie complet noua, tip green-field, va transforma un teren de la marginea Brasovului intr-un centru modern de afaceri, amplasat pe soseaua care duce spre Feldioara. Proiectul “Centrul de dezvoltare a afacerilor Brasov” este cel de-al saptelea proiect contractat la nivelul regiunii noastre, din fonduri Regio, pe domeniul destinat structurilor de afaceri, dar este cel de-al doilea ca valoare totala si ca suma nerambursabila solicitata, de 35,19 milioane lei. Contributia beneficiarului la bugetul total al proiectului este de peste 30 milioane lei, investitia urmand a se finaliza dupa 18 luni.

La semnarea contractului a participat si doamna Birgit Schliewenz, reprezentantul Landului Brandenburg pentru chestiuni de parteneriat cu Regiunea Centru, deoarece multi investitori germani sunt interesati de dezvoltarea relatiilor bilaterale cu firmele romanesti din zona Brasovului. ADR Centru a organizat, anual, impreuna cu Reprezentanta landului german, misiuni economice ale oamenilor de afaceri din Brandenburg interesati de parteneriate cu societati comerciale romanesti. Din acest punct de vedere, o astfel de investitie, cum se va realiza la Brasov prin acest proiect, poate raspunde la mai multe cerinte ale investitorilor romani, dar si germani.

Prin aceasta initiativa, SC Footbart SRL doreste sa construiasca si sa amenajeze o structura pentru sprijinirea afacerilor, pe un teren in suprafata totala de peste 70.000 mp. Intregul complex va beneficia de utilitatile necesare: apa, canalizare, energie electrica, energie termica, instalatii de telefonie si internet, pentru desfasurarea activitatilor de servicii si productie. Suprafata utila nou creata a centrului de afaceri va fi de peste 16.000 mp, fiind construite 9 hale si 9 cladiri de birouri unde vor fi instalate toate echipamentele de specialitate necesare. La finalizarea sa, Centrul de afaceri de langa Brasov va avea 27 de angajati, iar in cadrul sau vor activa cel putin 15 microintreprinderi, 7 intreprinderi mici si 1 intreprindere mijlocie, care vor cuprinde minimum 350 noi locuri de munca.

“Municipiul Brasov si arealul sau metropolitan reprezinta o zona foarte importanta pentru investitori, la nivelul Regiunii Centru. Prin acest sprijin pe care il ofera Uniunea Europeana, respectiv finantarea nerambursabila a investitiilor in centre moderne de afaceri, in crearea de spatii utile si noi locuri de munca, se creeaza facilitati economice pentru cetatenii intregii zone. Proiectele din mediul privat care atrag astfel investitii sunt sustinute si incurajate sa se dezvolte, lucru care este benefic pentru dezvoltarea in ansamblu, atat a municipiului, cat si chiar a Regiunii Centru. Acum, dupa semnarea contractului de finantare suntem pregatiti sa acordam intregul nostru sprijin investitorului beneficiar al fondurilor, pentru ca proiectul sa fie implementat corespunzator si la timp. In acest fel utilizam judicios fondurile europene alocate regiunii noastre pe acest domeniu al Programului Operational Regional. Practic, in acest moment am contractat integral suma de 28,43 milioane euro de care dispunem, dar inca mai sunt proiecte depuse, aflate in faza de evaluare sau precontractuala, precum si in lista de rezerva,” a declarat domnul Simion Cretu, director general ADR Centru.

Sursa: ADR Centru

Vizualizări: 162