Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

S-a inaugurat drumul de centura in zona de nord a municipiului Ploiesti, finantat prin Regio

In data de 30 noiembrie s-a inaugurat drumul judetean de centura 236, realizat cu fonduri nerambursabile in cadrul unui proiect finantat prin Regio - Programul Operational Regional 2007 – 2013, Axa prioritara 1 „Sprijinirea dezvoltarii durabile a oraselor - poli urbani de crestere”, Domeniul major de interventie 1.1 „Planuri integrate de dezvoltare urbana”, sub-domeniul „Poli de crestere”.

Unitatea administrativ-teritoriala Prahova este beneficiarul proiectului „Cresterea capacitatii de trafic prin realizarea legaturii rutiere intre DN1 si DN1B (realizarea drumului judetean de centura DJ236) in zona de nord a Municipiului Ploiesti”.

Contractul de finantare are o valoare totala de 43.912.185,38 lei, din care valoarea totala eligibila a proiectului este de 27.835.539 lei (valoarea nerambursabila din FEDR: 22.365.855,59 lei; valoarea nerambursabila din bugetul national: 4.912.972,63 lei; cofinantarea eligibila a beneficiaru-lui: 556.710,78 lei). Durata de implementare a proiectului este de 31 de luni si vizeaza construirea drumului judetean de centura, a unei bretele de acces si a unui pasaj suprateran.

Contractul Regio pentru realizarea DJ 236 a fost semnat in data de 25 noiembrie 2010, fiind de altfel prima cerere de finantare in cadrul Axei prioritare 1, DMI 1.1 „Planuri integrate de dezvoltare urbana”, sub-domeniul „Poli de crestere”.

DJ 236 va prelua traficul din zona de nord a municipiului Ploiesti, in zona complexelor comerciale Metro, Carrefour si Ploiesti Shopping City, important in decongestionarea traficului din zona de Nord a municipiului Ploiesti.

Proiectul va contribui la asigurarea unei infrastructuri urbane moderne si extinse si va sprijini intensificarea legaturilor comerciale intraregionale, prin asigurarea conexiunilor rutiere ale municipiului Ploiesti la DN1 si DN1B si in continuare la zona periurbana din cadrul Polului. In acelasi timp, mediul de afaceri va fi sprijinit prin facilitarea accesului la centrele comerciale prioritare si la principalele noduri de trafic.

Sursa: ADR Sud Muntenia

Vizualizări: 130