Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Cooperare romano - elena in domeniul administratiei publice

Ministrul internelor si reformei administrative, Cristian David va efectua in perioada 26-27 iulie a.c., o vizita oficiala in Grecia, la invitatia domnului Prokopios PAVLOPOULOS, ministrul elen de interne, al administratiei publice si descentralizarii.

Vizita se desfasoara in contextul relatiilor stabilite in cadru bilateral, pe baza prevederilor Memorandumului de intelegere privind cooperarea in domeniul administratiei publice, managementului si organizarii personalului dintre M.I.R.A. din Romania si Ministerul de Interne, al Administratiei Publice si Descentralizarii din Republica Elena. Cu acest prilej va fi semnat Planul actiunilor de cooperare in domeniul administratiei publice, pentru perioada 2007-2008.

in cadrul convorbirilor, vor fi abordate urmatoarele teme de interes comun pentru cele doua parti: reforma administratiei publice, problematica descentralizarii, absorbtia fondurilor comunitare, managementul situatiilor de urgenta.

Cu ocazia acestei vizite, domnul Cristian DAVID, ministrul internelor si reformei administrative, va avea o intrevedere bilaterala cu domnul Vyron POLYDORAS, ministrul ordinii publice din Republica Elena. Cei doi ministri vor evalua stadiul cooperarii desfasurate in baza documentelor bilaterale si vor identifica noi coordonate de actiune pentru perioada urmatoare. O atentie deosebita va fi acordata cooperarii la nivel european si regional.

Prin obiectivele propuse si problematica ce urmeaza a fi abordata in acest cadru al dialogului si consultarilor este reconfirmat interesul sporit al autoritatilor romane si elene de resort de a dezvolta cooperarea specifica in domeniul administratiei publice si al afacerilor interne.

Sursa: Ministerul Internelor si Reformei Administrative

Vizualizări: 71