Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Vasluiul are una dintre cele mai moderne ferme de vaci din Romania realizata prin programul SAPARD

Vasluiul are din luna iunie una dintre cele mai moderne ferme de vaci din Romania realizata prin programul SAPARD

Situata pe DN 581 Bucuresti - Albita, in localitatea Oltenesti, judetul Vaslui, ferma de vaci cu lapte Tarzii a cunoscut in ultimul an un amplu proiect de modernizare, la care a contribuit si finantarea Uniunii Europene prin Programul SAPARD.

Proiectul de modernizare a cuprins reabilitarea cladirilor existente si dotarea acestora cu spatii de odihna, front de furajare, sisteme de evacuare a dejectiilor si sistemul de alaptare a viteilor, dar si reconditionarea si redimensionarea retelelor de alimentare cu apa, canalizare si energie electrica.

Pe langa reabilitarea obiectivului existent au fost construite o noua sala de muls, platforma de dejectii, siloz si un fanar.

Sala de muls a fost dotata cu aparatura specifica de ultima ora, ca de altfel intreaga ferma.

Complexul a fost populat cu 280 de vaci pentru lapte din rasa Holstein Friesen cu inalt potential genetic si reproductiv. Productia zilnica medie de lapte este de 27 de litri per cap de vaca, aceasta incadrandu-se in categoria A de calitate.

Investitia realizata a condus la optimizarea sistemului de productie si la obtinerea de lapte materie prima cu proprietati calitative superioare atat din punct de vedere al proprietatilor nutritive, cat si in ceea ce priveste incadrarea in normele si standardele sanitar-veterinare europene. Valoarea totala a investitiei a fost de 3.700.000 euro, din care 1.000.000 de euro, a reprezentat finantarea nerambursabila obtinuta prin Programul SAPARD.

Sursa: Buletin InfoARPDR

Vizualizări: 617