Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

CJ Mures a elaborat sute de proiecte pentru accesarea unui miliard de euro

Consiliul Judetean Mures a elaborat pana in prezent 750 de proiecte, pentru accesarea unui miliard de euro, a anuntat conducerea CJ Mures.
Presedinta Consiliului Judetean Mures, Lokodi Edita Emoke, a declarat ca judetul detine unul dintre cele mai bogate portofolii de proiecte pentru accesarea fondurilor structurale, dar ca acestea nu vor putea fi depuse imediat dupa integrare, intrucat nu exista un model al cererii de finantare. "Suntem pregatiti sa accesam banii, dar nu avem un model de cerere, fiindca nu a fost transmis de Bruxelles. Romania a ratat startul. Suntem in intarziere din cauza unor lucruri elementare", a sustinut Lokodi.
Presedinta CJ Mures a aratat ca formularele necesare ar fi trebuit sa fie comunicate pana la jumatatea acestui an, pentru a se putea face pregatirea functionarilor, dar ca acestea nu au ajuns in ciuda interventiilor facute pe langa seful Delegatiei Comisiei Europene in Romania, Jonathan Scheele. Conducerea CJ Mures preconizeaza ca Romania va depune proiecte pentru finantare cu o intarziere de cel putin trei-patru luni si ca acest fapt poate periclita cheltuirea banilor destinati tarii.
"Criza este artificial creata si se afirma ca in Romania nu ar exista proiecte. In tara sunt proiecte mai multe decat pot fi finantate, dar nu exista inca un ghid elaborat de Bruxelles", a accentuat vicepresedintele CJ Mures, Alexandru Petru Fratean. Conducerea CJ Mures a aratat ca nici forurile de la Bruxelles nu s-au achitat de sarcini, in acest domeniu si nici Guvernul Romaniei nu si-a pus la punct toate problemele. Proiectele elaborate in judet se incadreaza in prioritatile Planului Operational Regional si in Planurile Operationale Sectoriale si vizeaza imbunatatirea infrastructurii publice regionale si locale, sprijinirea dezvoltarii economiilor regionale si locale, dezvoltarea turismului regional si local si dezvoltarea urbana. (sursa:www.administratie.ro)

Vizualizări: 86