Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Obiectiv MFEur: Rata de absorbtie de 80% pana in 2015

Rata de absorbtie a fondurilor europene de 80% pana in anul 2015, acesta este obiectivul stabilit de Ministerul Fondurilor Europene! Pentru atingerea sa vor fi luate o serie masuri de debirocratizare a sistemului. Anuntul a fost facut de secretarului de stat Alin Mitrica, prezent in judetul Mures, la Conferinta ”Dezvoltarea infrastructurii si serviciilor publice cu fonduri europene pentru comunitatile locale si structurile asociative microregionale”. La eveniment au participat primari din 50 de localitati muresene, precum si Ciprian Dobre, presedintele Consiliului Judetean.

"Ministerul Fondurilor Europene urmareste sa reglementeze partea juridica in ceea ce priveste normativele prin care se acceseaza fondurile europene. Partea de achizitii, de plati, circuitul financiar al proiectelor si, bineinteles, ne referim la debirocratizare - nu neaparat in sensul cunoscut al cuvantului ca supraestimare pe parte de resurse umane, ci mai mult la o debirocratizare in sensul de reducere a unor termene care sa faciliteze un acces mai rapid catre rambursari si bineinteles o crestere mai accelerata a ratei de absorbtie. (...) Aceste lucruri vor fi agreate impreuna si cu institutiile de resort, Autoritatea Nationala pentru Reglementarea si Monitorizarea Achizitiilor Publice (ANRMAP), Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor (CNSC) si Ministerul de Finante. Exista grupuri de lucru si dupa ce se vor termina toate aceste analize previzionale se va lua decizia legislativa concreta", a subliniat Alin Mitrica, citat de Agerpres.

Potrivit secretarului de stat, masurile legislative vor viza in primul rand contestatiile si cresterea capacitatii de luare a deciziilor, in ambele cazuri scopul fiind acela de a reduce termenele.

Sursa: Ministerul Fondurilor Europene

Vizualizări: 108