Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Incluziune si economie sociala. Modele regionale - bune practici europene


Consiliul Judetean Alba in calitate de solicitant si reprezentant al Parteneriatului dintre Consiliul Judetean Alba (www.cjalba.ro), Fundatia Civitas pentru Societatea Civila (www.civitas.ro), Grupul de Consultanta pentru Dezvoltare DCG (Structural Consulting™ Group – www.fonduri-structurale.ro), Centrul de Formare Continua si Evaluare Competentelor in Asistenta Sociala (www.cfcecas.ro), Die Querdenker – Austria (www.die-querdenker.at) a organizat in perioada 29 - 30 martie 2013, la Alba Iulia Conferinta Nationala “Incluziune si economie sociala. Modele regionale - bune practici europene”.

Conferinta a fost o oportunitate de prezentare a rezultatelor obtinute pana prezent in cadrul proiectului „Incluziune sociala si pe piata muncii prin intreprinderi sociale” - cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, precum si de promovare de modele si bune practici de economie sociala dezvoltate in cadrul proiectului, dar si cateva exemple de succes de la nivel european, prezentate de specialisti din: Ungaria, Turcia, Austria, Vojvodina, Germania, Anglia, Irlanda, Letonia, Grecia si Spania.

In cadrul conferintei au fost abordate si aspecte legate de:
  • oportunitatile si limitele intreprinderii sociale;
  • mecanismele intreprinderii sociale;
  • conditiile necesare pentru mentinerea functionarii cu succes a intreprinderilor sociale;
  • economia sociala ca raspuns la nevoile si resursele locale.

Proiectul se desfasoara in perioada august 2010 – iulie 2013 si isi propune promovarea unor modele functionale de economie sociala, dezvoltarea unei retele integrate de servicii sociale si crearea de intreprinderi sociale functionale contribuind in mod direct la imbunatatirea semnificativa a oportunitatilor de ocupare adaptate nevoilor specifice ale persoanelor cu dizabilitati si a celor vulnerabile. Proiectul isi propune, de asemenea, sa sustina si sa dezvolte un model integrat si structuri specifice cu profil de intreprinderi sociale in regiunea Centru precum si sa sustina initierea unor astfel de structuri in cadrul regiunilor Nord Vest, Sud Muntenia si Bucuresti-Ilfov pe fondul promovarii eficiente la nivel multiregional a conceptului de economie sociala.

La conferinta au participat peste 100 de persoane - oficialitati judetene, reprezentanti ai institutiilor publice judetene si regionale si specialisti din Regiunea Centru, membrii echipelor celor 8 unitati de economie sociala dezvoltate in cadrul proiectului, precum si invitati ai partenerilor din Regiunile Nord-Vest, Sud Muntenia si Bucuresti-Ilfov, dar si specialisti din mai multe tari europene.

Acest proiect este finantat din Fondul Social European. Valoarea proiectului este de 16.498.506,08 (lei) din care 15.189.324,04 este valoarea nerambursabila.

Mai multe informatii cu privire la dezbaterile conferintei, imagini, precum si materialele prezentate pot fi gasite pe site-ul proiectului www.economiesociala-alba.ro.

Persoana de contact:

Magdalena Bene
Manager de proiect

Consiliul Judetean Alba
Piata Ion I.C. Bratianu, nr. 1, Alba-Iulia, judetul Alba, cod postal 510118
Telefon: 0258.813.380
Fax: 0258.813.325
E-mail: cjalba@cjalba.ro
Web: www.economiesociala-alba.ro

Vizualizări: 285