Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Trei unitati de invatamant din judetul Arges vor primi finantare nerambursabila din Regio

Comunele Cicanesti si Mihaesti din judetul Arges vor primi asistenta financiara pentru reabilitarea si modernizarea a trei scoli prin Regio, in cadrul Axei prioritare 3 „Imbunatatirea infrastructurii sociale”, Domeniul major de interventie 3.4 „Reabilitarea/ modernizarea/ dezvoltarea si echiparea infrastructurii pentru formarea profesionala continua”.

Unitatea administrativ-teritoriala Cicanesti, in calitate de beneficiar, a semnat luni, 1 aprilie, contractul de finantare pentru proiectul „Reabilitare scoala in satul Cicanesti”. Valoarea totala a contractului este de 3.514.230,52 lei, din care valoarea eligibila nerambursabila este de 2.709.707 lei (fonduri nerambursabile FEDR - 2.303.250,95 lei; fonduri de la bugetul national - 352.261,91; cofinantarea eligibila a beneficiarului - 54.194,14 lei).

Obiectivul general a proiectului vizeaza imbunatatirea calitatii invatamantului, prin consolidarea, reabilitarea si dotarea scolii generale din satul Cicanesti, in vederea asigurarii unui proces educational la standarde europene. Aici, dupa implementarea contractului, ce are o perioada de derulare de 16 luni, vor invata 183 de elevi, ce vor fi indrumati in procesul educational de catre 18 cadre didactice.

Cel de-al doilea proiect pentru care se vor obtine fonduri Regio este „Reabilitare Scoala generala sat Valea Popii si Scoala sat Draghici, comuna Mihaesti, judetul Arges”. Beneficiarul contractului - Comuna Mihaesti a semnat, luni, contractul de finantare pentru reabilitarea celor doua unitati de invatamant, in valoare totala de 3.790.625,80 lei, din care 3.038.027 de lei reprezinta valoarea totala eligibila a proiectului.

Cu sprijin financiar nerambursabil Regio se vor consolida, reabilita si dota cu echipamente scolare unitatile de invatamant obligatoriu din satele Valea Popii si Draghici din comuna Mihaesti, judetul Arges, intr-o perioada de un an.

Sursa: ADR Sud Muntenia

Vizualizări: 161