Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Curs gratuit de „Competente Antreprenoriale” pentru domeniul economiei sociale


Fundatia Civitas pentru Societatea Civila, partener in cadrul proiectului „Incluziune sociala si pe piata muncii prin intreprinderi sociale” (POSDRU/84/6.1/S/53560), alaturi de Consiliul Judetean Alba, in calitate de beneficiar,si Centrul de Formare Continua si Evaluarea Competentelor in Asistenta Sociala (CFCECAS), Structural Consulting™ Group - www.fonduri-structurale.ro si Die Querdenker, in calitate de parteneri, anunta organizarea unui curs de perfectionare in ”Competente Antreprenoriale” pentru regiunea Centru si Nord-Vest.

Cursul se adreseaza managerilor sau viitorilor manageri in economia sociala. De asemenea, la curs pot participa si angajati ai unor organizatii non-guvernamentale care intentioneaza sau deja intreprind activitati de economie sociala.

Cursul va avea loc in perioada  20-23 Mai 2013, in comuna Ighiu, judetul Alba, Complexul Turistic Terra Mythica. In cadrul acestuia vor fi abordate teme esentiale pentru perfectionarea calitatilor unui bun manager, printre care: scopul si obiectivele unui proiect, ciclul proiectului, instrumente de analiza, planificare si control, elaborarea bugetelor, finantarea proiectului etc.

Cursul este format dintr-o parte teoretica si una practica. Cursul se va finaliza printr-un examen scris si o proba practica si o diploma certificata de ANC (Autoritatea Nationala pentru Calificari, fosta CNFPA).

Documentele necesare inscrierii la curs:
  • Fisa de inscriere (pe care o puteti descarca de aici)- datata si semnata (se va trimite scanata pe e-mail si va fi prezentata in original la curs);
  • Copie dupa actul de identitate;
  • Copie dupa actele de studii (ultima forma de invatamant absolvita) - BAC, Licenta, etc. (nivelul minim de studii acceptat: studii medii finalizate cu diploma de bacalaureat).

Cursul se adreseaza persoanelor din mediul privat, care detin functii de conducere si persoanelor care provin din organizatii non-guvernamentale, din regiunile Centru si Nord-Vest si va fi derulat in limba romana.

Pentru managerii de firme, apartenenta la grupul tinta se va realiza prin prezentarea urmatoarelor documente:
  • Adeverinta care sa demonstreze calitatea de manager sau administrator
  • O descriere a ideii de afacere sociala (start-up sau dezvoltare), punctand urmatoarele elemente: motivatia personala, formularea nevoii la care raspunde ideea propusa, descrierea componentei sociale, realismul si fezabilitatea ideii de afaceri (maximum 1 pagina A4)

Pentru persoanele care provin din organizatii non-guvernamentale, apartenenta la grupul tinta se va realiza prin prezentarea urmatoarelor documente:
  • Adeverinta semnata de directorul asociatiei care sa ateste functia in asociatie;
  • O descriere a ideii de afacere sociala (start-up sau dezvoltare), punctand urmatoarele elemente: motivatia personala, formularea nevoii la care raspunde ideea propusa, descrierea componentei sociale, realismul si fezabilitatea ideii de afaceri (maximum 1 pagina A4).

Toate aceste documente vor fi trimise prin e-mail, scanate la adresa cursuri@civitas.ro pana la data de 24 Aprilie 2013, ora 15:00.

Alte informatii:
  • Cursul este gratuit.
  • Se asigura din partea organizatorilor transportul din Cluj-Napoca pana la Complexul Turistic Terra Mythica si retur, cazarea, pauze de cafea si principalele mese (mic dejun, pranz si cina).
  • Examenul va avea loc la Hotel Belvedere, in Cluj-Napoca, in data de 3 Iunie 2013, ora 11:00; pentru ziua examenului nu se deconteaza transportul.

Persoana de contact:
Incze Andrea
Telefon mobil: 0756.08.35.37
Telefon fix: 0264/590.554
Fax: 0264/590.555
E-Mail: cursuri@civitas.ro
Website: www.civitas.ro

Pentru mai multe informatii despre proiectul "Incluziune sociala si pe piata muncii prin intreprinderi sociale", vizitati pagina web a proiectului: www.economiesociala-alba.ro

Vizualizări: 289