Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Modificari la legislatia privind achizitiile publice

Ieri, in cadrul sedintei de Guvern, a fost aprobata o ordonanta de urgenta pentru modificarea si completarea OUG nr. 34/2006 privind atribuirea contractelor de achizitie publica, a contractelor de concesiune de lucrari publice si a contractelor de concesiune de servicii.

Conform Guvernului, era necesara adoptarea de masuri care sa permita o accelerare a procedurilor de achizitie in vederea cresterii eficientei activitatii sectorului public:

„Principalele tipuri de proceduri de achizite publica utilizate la atribuirea contractelor de valori medii si mari (licitatie deschisa, licitatie restransa, dialog competitiv si negociere cu publicarea anuntului) contin in structura lor mai multe etape obligatorii de a caror durata de derulare depinde si durata totala a procedurii. Acele etape a caror durata depinde exclusiv de actiunea sau inactiunea functionarilor autoritatii contractante sunt etapa de selectare a candidaturilor, etapa de derulare a dialogului si etapa de evaluare a ofertelor.

In practica s-a constatat ca tocmai aceste etape (si nu etapele care depind de ofertanti) sunt mari consumatoare de timp, de multe ori existand indicii clare care sa ateste existenta unei tergiversari nejustificate a momentului adoptarii deciziei finale de catre comisia de evaluare”.

Prin ordonanta aprobata, Guvernul propune introducerea de termene limita pentru fiecare etapa a procedurilor principale de achizitie care depinde exclusiv de vointa si actiunea autoritatii contractante in cauza. Mai jos, detalierea acestor termene:



Sursa: www.gov.ro

Vizualizări: 119