Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Fonduri europene pentru Casa Argintarului si Centrul Comunitar pentru Tineret din Bistrita

Viceprim-ministrul Liviu Dragnea, ministrul dezvoltarii regionale si administratiei publice, a semnat ieri, 25 aprilie, la Bistrita, doua noi contracte de finantare prin REGIO – Programul Operational Regional 2007-2013, in valoare totala de peste 5 milioane de lei.

”Prezenta mea la Bistrita nu este deloc intamplatoare. Am tinut sa fac aceasta vizita pentru a va arata inca o data ca ministerul este un partener permanent al autoritatilor publice locale. Puteti conta pe tot sprijinul nostru si imi doresc sa putem realiza un transfer de incredere intre dumneavoastra, ca primari sau presedinti de consilii judetene, si ministerul pe care il conduc”, a declarat Liviu Dragnea.

Primul dintre cele doua proiecte semnate vizeaza reabilitarea si modernizarea Centrului Comunitar pentru tineret CETIN. Copiii si tinerii bistriteni vor beneficia de un centru modern, care le va oferi servicii de formare si pregatire profesionala, consiliere psihologica si alte servicii sociale la standarde europene. ”Felicit primaria Bistrita pentru ca incurajeaza formarea profesionala a tinerilor; educatia este extrem de importanta pentru obtinerea unui loc de munca.”, a afirmat vicepremierul Liviu Dragnea. Valoarea totala a contractului semnat este de 2.596.809,89 de lei, din care 2.001.367 lei sunt fonduri nerambursabile.

Al doilea proiect care va fi finantat prin REGIO urmareste reabilitarea cladirii istorice Casa Argintarului din Bistrita. Dupa restaurarea si consolidarea cladirii, fosta casa a mesterului bijutier (monument istoric cu arhitectura gotica si renascentista) va deveni sediul Centrului German din localitate. ”Cred ca judetul Bistrita are o importanta strategica si beneficiaza de un potential turistic urias, care poate fi dezvoltat, punand in valoare mai bine mostenirea sasilor”, a subliniat ministrul Dragnea. Proiectul are o valoare totala de 2.458.680,75 de lei, din care 1.802.027,53 de lei reprezinta fonduri nerambursabile.
 
Sursa: MDRAP

Vizualizări: 192