Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Carmen Dobrota, director AM PODCA: In 2013 trebuie sa facem plati de 71 milioane de euro

"Capacitatea administrativa este si va fi o chestiune care devine o preconditie de a utiliza fondurile europene . Poti sa ai programe extrem de bine desenate, proceduri extrem de bine asezate, o lista totala de birocratie, poti sa ai cele mai bune tinte si obiective stabilite, dar in final tot de oameni vor depinde", a declarat Gabriel Friptu in cadrul evenimentului anual de informare privind implementarea PODCA.

Programul Operational Dezvoltarea Capacitatii Administrative este unul dintre cele mai dinamice Programe Operationale implementate in Romania, cele 418 proiecte finantate din aceasta sursa contribuind la constructia unei administratii publice performante. Anul trecut, nivelul absorbtiei pentru acest program s-a dublat de la 11,8% la 23,56% la 1 ianuarie 2013.

Totusi, Septimia Dobrescu, desk officer la Comisia Europeana, a subliniat in cadrul conferintei ca in acest an exista riscul dezangajarii a peste 70 de milioane de euro, „iar daca comparam aceste cifre cu platile efectuate in 2012, vedem ca este de aproape 2 ori mai mare”.

In aceste conditii, Carmen Dobrota, director general al AM PODCA, a exprimat angajamentul Autoritatii de Management pe care o conduce pentru :

  • Atingerea tintei de dezangajare pentru anul 2013
  • Identificare si monitorizarea stricta a economiilor inregistrate la nivelul proiectelor
  • Finalizarea contractarii proiectelor
  • Realizarea de monitorizare la nivelul proiectelor

In cadrul evenimentului, peste 15 proiecte finantate prin acest program au fost premiate, ele constituindu-se in modele de buna practica pentru viitori beneficiari.

Descarca
prezentare Carmen Dobrota
Descarca prezentari proiecte de succes

Raluca Preluca,
www.fonduri-structurale.ro

Vizualizări: 350