Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Fondurile POR ramase necheltuite in regiunea Bucuresti-Ilfov vor fi realocate pentru dezvoltarea microintreprinderilor!

Miercuri, 3 iulie, reprezentantii ADRBI au anuntat posibilitatea finantarii unui numar aditional de proiecte destinate dezvoltarii mediului de afaceri, in contextul realocarii unor sume ramase necheltuite. Anuntul a fost facut in cadrul celei mai recente intalniri BI Regio Cafe, un eveniment care a adus la masa discutiilor beneficiari, jurnalisti si reprezentanti ai organismelor intermediare, in vederea dezbaterii celor mai importante aspecte privind implementarea si promovarea POR.

Conform Claudiei Ionescu, managerul Departamentului de Promovare Regionala si Investitii din cadrul ADRBI, fondurile disponibile prin POR la nivelul regiunii Bucuresti-Ilfov au fost contractate in proportie de peste 110% pe toate DMI-urile, exeptie facand DMI 4.1 Dezvoltarea durabila a structurilor de sprijinire a afacerilor de importanta locala si regionala si DMI 5.2 Crearea, dezvoltarea, modernizarea infrastructurii de turism, unde contractarea se situeaza sub 80%.

Sumele ramase nealocate ar putea fi redistribuite catre DMI 4.3 Sprijinirea dezvoltarii microintreprinderilor, astfel incat fondurile destinate regiunii Bucuresti-Ilfov sa fie contractate in totalitate pana la finalul anului. Proiectele care ar urma sa fie finantate vor fi selectate din cele deja depuse in cadrul ultimelor apeluri de proiecte, avand in vedere numarul mare de cereri de finantare aflate inca in evaluare. „Anul acesta, ADRBI va face absolut toate eforturile pentru a contracta intreaga suma alocata acestei regiuni, tocmai pentru ca gradul de absorbtie sa fie de 100%”, a declarat Claudia Ionescu.

Anamaria Ravar
Maria Cojocarescu
www.fonduri-structurale.ro

Vizualizări: 115