Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

POR: Peste 5 milioane lei fonduri nerambursabile pentru un liceu modern in Feldioara - judetul Brasov

Agentia pentru Dezvoltare Regionala (ADR) Centru a anuntat semnarea unui nou contract de finantare in valoare de peste 7,35 milioane de lei, ce va obtine fonduri din bugetul Programuui Operational Regional (POR) prin Domeniul Major de Interventie 3.4 Reabilitarea / modernizarea / dezvoltarea si echiparea infrastructurii preuniversitare, universitare si a infrastructurii pentru formare profesionala continua. La sediul ADR Centru din Alba Iulia, primarul comunei Feldioara, domnul Sorin Taus, alaturi de directorul general ADR Centru, domnul Simion Cretu, au semnat contractul de finantare al proiectului „Reabilitarea, modernizarea, extinderea si echiparea Liceul Teoretic Petru Rares, corp C, clasele I-IV”, prin care se vor aloca Liceului Teoretic peste 5,87 milioane lei fonduri nerambursabile. Este cel de-al patrulea proiect contractat la nivelul judetului Brasov pentru reabilitarea scolilor, prin toate aceste proiecte fiind solicitate peste 27 milioane de lei fonduri nerambursabile.

Timp de 18 luni, perioada prevazuta pentru realizarea proiectului, Liceul teoretic Petru Rares din Feldioara, Brasov, va intra in lucrari de reabilitare, modernizare si extindere. Beneficiarul urmareste prin acest proiect imbunatatirea calitatii infrastructurii de educatie prin reabilitarea, modernizarea si echiparea Scolii cu clasele I-IV din comuna Feldioara, pentru asigurarea unui proces educational la standarde europene si a cresterii participarii populatiei scolare la procesul educational in comuna. Investitiile ce vor fi realizate vor asigura premisele cresterii capacitatii de scolarizare a unitatilor de invatamant obligatoriu, imbunatatind astfel conditiile de acces la educatie. Din bugetul total al proiectului, de peste 7,35 milioane de lei se vor realiza lucrari de reabilitare, modernizare si echipare a corpului C de cladire. Liceul se va extinde cu un corp de cladire nou, care va adaposti functiunile necesare desfasurarii activitatii. De asemenea, din bugetul proiectului este prevazuta realizarea unei platforme ecologice de depozitare a gunoiului, precum si rezolvarea accesului in scoala prin construirea unei rampe pentru persoanele cu dizabilitati si a unei alei pietonale de la intrarea in incinta, pana la noua intrare in scoala, si de acolo pana in zona din care pleaca rampa.

Am reusit sa finantam, pana in prezent, la nivelul Regiunii Centru, 30 de scoli, licee, colegii, grupuri scolare prin domeniul major de interventie 3.4 al Programului Operational Regional. Vorbim de peste 130 milioane de lei fonduri nerambursabile, pe care ii alocam pentru construirea sau renovarea unor cladiri si noi sali de clasa, racordarea acestor unitati de invatamant la utilitati si dotarea cu mobilier sau echipamente scolare performante. Toate aceste fonduri sunt bine cheltuite, pentru crearea confortului necesar si a unor conditii de studiu ce le dau elevilor posibilitatea sa se poata concentra pe acumularea de noi cunostinte si de a se perfectiona. Prin echipa de care dispune, ADR Centru va oferi Primariei din Feldioara, ce este beneficiarul finantarii, sprijinul necesar pentru a duce la bun sfarsit acest proiect.” a declarat domnul Simion Cretu, director general ADR Centru.

Cresterea numarului de elevi, imbunatatirea conditiilor de studiu, cresterea calitatii procesului de invatare, conditii de studiu performante, sustinerea cadrelor didactice in procesul de invatare, stimularea educatiei si a cercetarii, dar si multumirea parintilor, sunt cateva din rezultatele calitative urmarite de beneficiar in pregatirea unei generatii mai bune. Sanse mai mari pentru un viitor mai bun si dezvoltarea unor generatii cu respect pentru valori sunt, de asemenea, obiective de calitate stabilite de beneficiarul acestui proiect.

Sursa: ADR Centru

Vizualizări: 153