Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Eforturile Guvernului Romaniei in asigurarea resurselor necesare pentru plata beneficiarilor POSDRU

Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, a avut ieri, 17 iulie, o intrevedere cu Peter Stub Jorgensen, directorul Directiei Generale pentru Ocupare, Afaceri Sociale si Incluziune din cadrul Comisiei Europene. Intalnirea a avut loc in contextul participarii oficialului Comisiei la seminarul “Training privind conditionalitatile ex-ante pentru intarirea capacitatii institutionale a autoritatilor publice si a partilor implicate si pentru o administratie publica eficienta in Romania” organizat la Bucuresti.

Discutiile dintre cei doi oficiali au vizat cele mai recente evolutii inregistrate in implementarea Programului Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU). Cu acest prilej, Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, a evidentiat eforturile Guvernului Romaniei in asigurarea resurselor necesare pentru plata beneficiarilor POS DRU. In ultimele luni, Guvernul Romaniei a aprobat imprumuturi substantiale de la Trezoreria Statului pentru plata beneficiarilor de fonduri europene, suma totala alocata acestora fiind de aproximativ 1,23 miliarde de lei.

Totodata, oficialul roman a subliniat importanta implementarii eficiente a POSDRU si cresterii absorbtiei fondurilor alocate de Uniunea Europeana prin intermediul acestui program in scopul sustinerii pietei muncii, educatiei si economiei Romaniei.

Sursa: Ministerul Fondurilor Europene

Vizualizări: 118