Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

POR: Fonduri Regio pentru modernizarea sistemului de invatamant din judetul Dambovita

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Sud Muntenia a semnat contractul de finantare pentru proiectul „Consolidare, modernizare, extindere si dotare infrastructura de invatamant cu caracter obligatoriu – Scoala cu clasele I – VIII Nucet, comuna Nucet, judetul Dambovita”. Comuna Nucet, in calitate de beneficiar, a accesat primele fonduri nerambursabile Regio in cadrul Axei prioritare 3 „Imbunatatirea infrastructurii sociale”, Domeniul major de interventie 3.4 „Reabilitarea/ modernizarea/ dezvoltarea si echiparea infrastructurii pentru formarea profesionala continua”.

Valoarea totala a contractului de finantare este de 2.297.359,04 lei, din care valoarea totala eligibila a proiectului este de 1.510.203,00 lei (1.283.672,55 lei reprezinta fonduri nerambursabile FEDR, 194.830,45 lei fonduri de la bugetul national, iar 31.700,00 de lei cofinantarea eligibila a beneficiarului).

Prin implementarea acestui proiect se va moderniza infrastructura de invatamant si se va imbunatați accesul la educatie in mediul rural. Astfel, se va asigura un spatiu adecvat desfasurarii procesului educational pentru elevi si cadre didactice, ce va fi dotat in conformitate cu legislatia in vigoare, in vederea atingerii standardelor europene. Durata de implementare a acestui proiect va fi de 22 de luni, iar de rezultatele acestuia vor beneficia 210 elevi.

Sursa: ADR Sud Muntenia

Vizualizări: 105