Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Guvernul Romaniei: Procesul de evaluare pe toate operatiunile POSCCE se va incheia pana la 15 septembrie

Premierul Victor Ponta si ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, au transmis o scrisoare deschisa adresata beneficiarilor contractelor de finantare POSCCE. Conform documentului, MFEur si AM POSCCE au stabilit un Plan de Actiuni pentru deblocarea rapida a Programului, strategie aprobata deja de Guvern.

Pana in prezent, s-au selectat din mediul privat a 167 experti pentru evaluarea tuturor cererilor de finantare, 25 de experti in domeniul juridic, 40 de experti verificare cereri de rambursare si 20 de experti achizitii publice. Conform scrisorii, expertii si-au inceput activitatea de evaluare a celor 3902 cereri de finantare depuse in cadrul Axei prioritare 1 “Un sistem productiv inovativ si eco-eficient” (IMM-uri). Bugetul disponibil a fost de 359 milioane de euro, iar valoarea proiectelor depuse a atins 1,2 miliarde de euro.

Scrisoarea mai precizeaza ca la 20 august, din cele 1442 cereri de finantare pentru investitii mici intrate in evaluare, au fost finalizate si declarate admise (cu punctaj de minim 60 de puncte), 647 de cereri. Guvernul estimeaza ca procesul de evaluare pentru toate operatiunile se va incheia pana la 15 septembrie.

Documentul informeaza ca Guvernul a decis suplimentarea bugetului apelului pana la suma maxima ceruta la finantare de proiectele admise dupa evaluarea tehnico-financiara: acest lucru inseamna ca toate proiectele depuse si care intrunesc conditiile tehnico-financiare prevazute (punctajul de minim 60 de puncte) vor avea si finantare, iar contractarea se va realiza rapid, la inceputul lunii septembrie, se mai arata in scrisoare.

Descarca Scrisoarea

Sursa: Guvernul Romaniei

Raluca Preluca,
www.fonduri-structurale.ro

Vizualizări: 114