Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

UPDATE: Reactie seaca a MFP la tensiunea generata de schema de minimis. www.fonduri-structurale.ro a solicitat pozitii oficiale din partea Premierului si a Ministerului

UPDATE: Ministerul Finantelor Publice publica rezultatele primelor investigatii: „Limita tehnica a echipamentelor IT este de 20.225 de utilizatori. Aplicatia a fost accesata in aceasta dimineata de peste 50.000!”. Descarca comunicatul.

***
 
In urma numeroaselor plangeri si neclaritati cu privire la procesul de inregistrare a aplicatiilor online in cadrul Schemei de ajutor de minimis lansate astazi, Structural Consulting™ Group – www.fonduri-structurale.ro a transmis solicitari de informatii atat catre Guvernul Romaniei, cat si catre Ministerul Finantelor Publice. Asteptam in cursul serii o pozitie oficiala a premierului Victor Ponta.

In urma cu putin timp, MFP a anuntat sec pe site-ul propriu ca persoanele care doresc sa depuna petitii cu privire la modul in care s-a desfasurat procedura de inregistrare on-line pentru accesarea fondurilor puse la dispozitie prin schema de minimis sunt invitate sa le transmita in atentia Directiei Generale Ajutor de Stat, Practici Neloiale si Preturi Reglementate, atentionand ca transmiterea gresita a petitiilor poate genera intarzieri in solutionarea acestora. Structural Consulting™ Group – www.fonduri-structurale.ro a lansat deja o campanie de strangere de informatii cu privire la modul de desfasurare a procesului de inregistrare - "SOS Minimis". Alaturati-va demersului nostru completand sondajul sau trimitand pe adresa minimis@fonduri-structurale.ro inregistrari video/print-screen-uri/alte instrumente de monitorizare a procesului de inregistrare pentru a fi centralizate in cadrul unei scrisori deschise.

Pana la aparitia anuntului referitor la petitii, singurele reactii la nenumaratele nemultumiri ale potentialilor beneficiari se rezumau la comunicatul privind inchiderea liniei de finantare postat astazi pe site-ul MFP:

“Conform prevederilor art. 4, alin. (3) din Anexa la H.G. nr. 274/2013, cu modificarile si completarile ulterioare, inregistrarea Cererilor de acord pentru finantare se suspenda atunci cand se constata ca finantarea solicitata prin Cererile de acord pentru finantare inregistrate atinge nivelul bugetului anual alocat schemei.

Avand in vedere ca din finantarea solicitata prin Cererile inregistrate on-line bugetul anual de 500 milioane lei alocat schemei a fost epuizat,

Incepand cu data de 28.08.2013, ora 8:35:41, sesiunea de inregistrare on-line a cererilor de acord pentru finantare in baza H.G. nr. 264/2013, cu modificarile si completarile ulterioare, este declarata inchisa.

Numai intreprinderile care au cereri de acord pentru finantare inregistrate on-line pot depune sau transmite prin posta sau alte servicii de curierat, Cererea de acord pentru finantare insotita de documentele justificative, in perioada comunicata prin Recipisa de inregistrare on-line a Cererii de acord pentru finantare, la Registratura generala a Ministerului Finantelor Publice, str. Apolodor nr. 17, sector 5, Bucuresti, mentionandu-se pe plic “Unitatea de implementare a schemei de ajutor de minimis”.

In cazul in care, in urma analizarii Cererilor de acord pentru finantare inregistrate in cadrul acestei sesiuni, se constata neutilizarea in totalitate a bugetului anual alocat schemei, Ministerul Finantelor Publice publica pe site-ul sau data reluarii procedurii de inregistrare on-line a Cererilor de acord pentru finantare si bugetul ramas neutilizat din bugetul anual alocat schemei, cu respectarea prevederilor H.G. nr. 274/2013, cu modificarile si completarile ulterioare”.


Sursa: Ministerul Finantelor Publice

Raluca Preluca,
www.fonduri-structurale.ro

Vizualizări: 128