Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

POSCCE a fost deblocat in mod oficial!

Comisarul european pentru politica regionala, dl Johannes Hahn, l-a informat pe prim-ministrul Romaniei, dl Victor Ponta, despre decizia de reluare a platilor in cadrul Programului Operational Sectorial "Cresterea competitivitatii economice" (POS CCE).

Comisarul Hahn a declarat: "Serviciile Comisiei au decis deblocarea programului in urma masurilor comprehensive de eliminare a deficientelor, intreprinse de autoritatile romane. Solicitarile de rambursare pot fi din nou procesate, iar investitiile de acest tip, atat de valoroase pentru Romania, pot continua. Astfel, ne putem concentra acum mai mult asupra planificarii pentru perioada urmatoare de finantare."

Comisia Europeana asteapta sa primeasca, in zilele urmatoare, un proiect complet al acordului de parteneriat, ceea ce inseamna ca se va putea trece la etapa urmatoare a acestui proces. In termeni practici, ceea ce se asteapta cu deosebit interes este strategia prin care Romania va beneficia din plin de investitiile structurale ale Uniunii Europene, in contextul unei politici regionale reformate.

Sursa: Reprezentanta Comsiei Europene

Vizualizări: 82