Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Au fost semnate primele doua contracte de finantare pentru reabilitarea blocurilor de locuinte in regiunea Nord-Vest

Primele doua proiecte de reabilitare termica a blocurilor de locuinte au primit finantare prin POR in Transilvania de Nord, pentru ambele beneficiarul fiind Municipiul Zalau.

Cele doua proiecte se numesc „Reabilitarea termica a blocului de locuinte Lira Cristal din Municipiul Zalau, constituit in asociatie de proprietari - Blocul de locuinte Lira Cristal, B-dul. Mihai Viteazu, Nr. 28, Zalau” si „Reabilitarea termica a blocurilor de locuinte Lira, N3 si D115 din municipiul Zalau, constituite in asociatii de proprietari - Blocul de locuinte Lira Str. T. Vladimirescu, Nr. 1, Zalau, Blocul de locuinte N3 Str. A. Iancu, Nr. 35, Zalau, Blocul de locuinte D115, Str. Ghe. Doja, Nr. 93, Zalau” si au impreuna valoarea totala de 5,233 milioane lei, finantarea nerambursabila fiind de 2,879 milioane lei.

Prin Programul Operational Regional 2007-2013, Axa prioritara 1 – Sprijinirea dezvoltarii durabile a oraselor – poli urbani de crestere, Domeniul de interventie 1.2 – Sprijinirea investitiilor in eficienta energetica a blocurilor de locuinte, fiecare regiune are disponibila suma de 22,80 milioane euro.

Beneficiarii sunt unitatile administrativ-teritoriale (autoritati ale administratiei publice locale) – municipii resedinte de judet in calitate de reprezentanti ai asociatiilor de proprietari, precum si cele 6 sectoare ale Municipiului Bucuresti.

Sunt eligibile categorii de lucrari de reabilitare termica a blocului cum ar fi lucrari de reabilitare termica a anvelopei si lucrari de reabilitare a sistemului de incalzire. Schema de finantare vizeaza blocurile construite in baza unor proiecte elaborate in perioada 1950 – 1990 avand un regimul minim de inaltime P+3. Domeniul major de interventie s-a lansat in 1 noiembrie 2012.

Sursa: ADR Nord-Vest

Vizualizări: 146