Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

52 de contracte de finantare pentru proiecte in domeniul TIC au fost semnate in cadrul POSCCE

52 de contracte de finantare prin POSCCE, DMI 3 „Dezvoltarea si eficientizarea serviciilor publice electronice” a unor proiecte in domeniul TIC au fost semnate vineri, 29 noiembrie, in cadrul unei conferinte de presa organizate de Ministerul Societatii Informationale.

Contractele, in valoare totala de circa 628 milioane de lei, au fost semnate in urma evaluarii cererilor de finantare depuse in cadrul apelurilor lansate de OIPSI in perioada aprilie-iunie 2013. Beneficiarii sunt autoritati publice centrale, institutii publice, dar si 36 de consilii judetene.

49 din cele 52 de contracte incheiate vizeaza proiecte finantate in cadrul Operatiunii 3.2.1 „Sustinerea implementarii de solutii de e-guvernare si asigurarea conexiunii la broadband”. 44 dintre acestea, avand o valoare de circa 283 milioane de lei, au ca scop implementarea de Registre Agricole Electronice in 36 de judete. „Aceste judete vor beneficia, pentru prima data, de posibilitatea de a avea un sistem modern de evidenta a proprietatilor, a ceea ce se intampla in fiecare localitate din Romania”, a declarat ministrul Dan Nica, la semnarea contractelor.

5 dintre contractele incheiate implica implementarea de solutii de e-guvernare in cadrul Institutului National de Cercetare-Dezvoltare in Informatica, Ministerului Afacerilor Externe, Oficiului Roman pentru Adoptii, Inspectiei Muncii si Centrului National de Management pentru Societatea Informationala.

Alte 3 contracte vizeaza proiecte de implementare a unor sisteme de interoperabilitate, finantate prin Operatiunea 3.2.2 „Implementarea de sisteme TIC in scopul cresterii interoperabilitatii sistemelor informatice”. Beneficiarii sunt Agentia Nationala pentru Integritate, Secretariatul General al Guvernului si Serviciul Roman de Informatii.

„Printr-un efort extraordinar s-a reusit ca toate 5000 de dosare depuse sa fie evaluate. E vorba despre institutii publice care au foarte mare nevoie de informatizare, de acces la tehnologie si la ceea ce Romania s-a angajat prin Agenda Digitala”, a declarat primul ministru, Victor Ponta, in cadrul conferintei de presa.

Anamaria Ravar,
www.fonduri-structurale.ro

Vizualizări: 144