Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

S-a lansat pagina web dedicata granturilor SEE si norvegiene

Ministerul Fondurilor Europene a lansat pagina oficiala a granturilor SEE si norvegiene, www.eeagrants.ro, conceputa ca un instrument de informare despre programele finantate de guvernele statelor Norvegia, Islanda si Liechtenstein si implemenate in Romania perioada 2009-2014.

Site-ul lansat astazi inlocuieste platforma care functiona pana in prezent in cadrul site-ului Ministerului Fondurilor Europene si contine informatii despre programele prin care sunt acordate granturile SEE si norvegiene, domeniile in care pot fi implementate proiecte si lansarea apelurilor de depunere de proiecte.

In perioada 2009-2013, Romania beneficiaza de o alocare de aproximativ 306 milioane de euro din mecanismul financiar al Spatiului Economic European (SEE) si fondurile norvegiene. Scopul acestor finantari este reducerea disparitatilor sociale si economice in statele beneficiare si intarirea relatiilor cu statele donatoare.

Domeniile care fac obiectul acestor finantari includ protectia mediului, societatea civila si imbunatatirea conditiilor sociale pentru populatia roma, justitie si afaceri interne, sanatate, cercetare, cultura si patrimoniu cultural.

Sursa: Ministerul Fondurilor Europene

Vizualizări: 126