Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

MFEur se angajeaza sa colaboreze cu partenerii sociali pentru o mai buna implementare a POSDRU

Marti, 11 martie, ministrul fondurilor europene, Eugen Teodorovici, a avut o intrevedere cu partenerii sociali implicati in proiecte finantate prin POSDRU 2007-2013, pentru a discuta despre problemele pe care le intampina in implementare si despre solutiile identificate de acestia. Intrevederea a avut loc in contextul in care, incepand cu data de 1 martie, AM POSDRU a fost transferat in subordinea Ministerului Fondurilor Europene.

“Ministerul Fondurilor Europene va avea o abordare cu totul noua de acum inainte. Vreau sa fiti partenerii mei de lucru in acest demers ca sa putem identifica si repara o cat mai mare parte a disfunctiilor din sistem. Va propun sa avem intalniri lunare in care sa marcam rezolvarea unor probleme, identificarea de solutii si sa mergem mai departe, respectand termenele de implementare si regulile Comisiei Europene pentru fiecare proiect in parte”, a declarat ministrul Eugen Teodorovici.

Principalele probleme identificate de partenerii sociali in implementarea proiectelor POSDRU vizeaza evaluarea si contractarea proiectelor, procesarea cererilor de rambursare si a cererilor de plata, nerespectarea termenelor de plata de catre AM POSDRU, precum si comunicarea deficitara cu beneficiarii. Ministerul Fondurilor Europene va publica pe site-ul www.fonduri-ue.ro un document care va centraliza propunerile partenerilor de dialog, urmand ca acesta sa fie actualizat, in cazul fiecarei propuneri, cu informatii referitoare la stadiul transpunerii in practica.

In final, Eugen Teodorovici a lansat un apel catre toti stakeholderii din sectorul neguvernamental de a veni in intampinarea demersului sau si de a deveni parte a reformei din sistem, contribuind la transmiterea problemelor cu care se confrunta, dar si a unor solutii pe care fiecare le identifica. Propunerile sunt asteptate pe adresa contact.minister@fonduri-ue.ro.

La reuniune au participat peste 20 de ONG-uri si alti parteneri sociali, din randul membrilor Comitetului de Monitorizare POSDRU.

Sursa: Ministerul Fondurilor Europene

Vizualizări: 83