Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Iuliu Winkler: Dezbaterea privind structura regionala a Romaniei nu s-a incheiat inca

Ministrul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, Iuliu Winkler, a participat, vineri, 21 septembrie a.c., la lucrarile Forumului EurOdyssee, care s-au desfasurat la Geoagiu Bai, judetul Hunedoara.

Ministrul a facut o prezentare a situatiei economice si sociale din Romania dupa aderarea la Uniunea Europeana, scotand in evidenta deciziile importante pe care Guvernul le-a luat pentru accelerarea procesului de integrare in Uniune.

Iuliu Winkler a vorbit, cu acest prilej, despre disparitatile regionale din Romania, despre nevoia de a intreprinde masuri de modernizare in toate domeniile (infrastructura, asigurarea reorientarii profesionale a populatiei active - n.n.), precum si despre provocarea pe care o constituie absorbtia fondurilor structurale si de coeziune. Ministrul a subliniat necesitatea existentei instrumentelor si partenerilor pentru realizarea acestor obiective.

in acest sens, Iuliu Winkler a scos in evidenta faptul ca Adunarea Regiunilor Europei si initiativele (Programul EurOdyssee este una dintre aceste initiative - n.n.) promovate de aceasta pot avea un rol deosebit daca dorim ca regiunile din Romania sa devina competitive, atractive si cunoscute pe plan european.

"Dezbaterea privind structura regionala a Romaniei, precum si rolul regiunilor de dezvoltare nu este inca incheiata", a spus Iuliu Winkler.

in acest context, ministrul a vorbit despre faptul ca Guvernul continua procesul de descentralizare in toate domeniile.

EurOdyssee este un program al Adunarii Regiunilor Europei (ARE) prin care se ofera tinerilor posibilitatea de a participa la schimburi de experienta si stagii de pregatire in regiuni membre ale ARE.

Judetul Hunedoara a fost primul judet din Romania care a aderat la ARE.

Ministrul Iuliu Winkler s-a numarat printre beneficiarii Programului EurOdyssee, participand, in 1997, in Franta, la un curs de perfectionare in antreprenoriat

Sursa: MCTI

Vizualizări: 83