Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

La Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, 8 cadre didactice au învățat să aplice principiile egalității de șanse

8 cadre didactice universitate de la Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca au participat în perioada 27-28 septembrie 2012 la cursul „Egalitate de Șanse”.

Cursul a fost gratuit și sa fost organizat de Grupul de Consultanță pentru Dezvoltare DCG în cadrul proiectului „Definirea calificării de psiholog și a descriptorilor sectoriali de învațare în vederea adaptării programelor de master în psihologie la nevoile pieței muncii din România” (POSDRU/86/1.2/S/58717).

Cei 8 participanți la curs au însușit informațiile necesare unei mai bune gestiuni a situațiilor de discriminare, dobândind cunoștințe în următoarele aspecte ale egalității de șanse:

  • Abordarea integratoare a egalității de șanse;
  • Stereotipuri și prejudecăți de gen;
  • Dizabilități;
  • Roluri de gen;
  • Discriminarea (de gen, directă, indirectă, multiplă);
 
Sesiunea de instruire a pus accent pe elemente practice și cu grad înalt de aplicabilitate. Astfel, lectorii au oferit participanților exemple relevante ale unor proiecte implementate în România în domeniul egalității de șanse, care au valoare exemplară și sunt recunoscute ca bune practici, contribuind la dezvoltarea și promovarea egalității de tratament și gen.

Proiectul strategic „Definirea calificării de psiholog și a descriptorilor sectoriali de învațare în vederea adaptării programelor de master în psihologie la nevoile pieței muncii din România” (POSDRU/86/1.2/S/58717) este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 și implementat de Universitatea din București – Facultatea de Psihologie și Științele Educației, în calitate de Solicitant, în parteneriat cu Universitatea Babes-Bolyai din Cluj-Napoca, Universitatea Al. Ioan Cuza din Iași, Universitatea Lucian Blaga din Sibiu, Universitatea de Vest din Timițoara, Maastricht School of Management Romania, Eurocenter Management Network, Structural ConsultingTM Group – www.fonduri-structurale.ro și Asociația pentru Studii Calitative și Interculturale din Sibiu (ASCIPS).

Vizualizări: 115