Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Fonduri structurale pentru proiecte ce vizeaza utilizarea tehnologiei informatiei in mediul de afaceri

Ministrul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, Iuliu Winkler, a participat, marti, 25 septembrie a.c., la lucrarile „Romanian IT&C Security Forum 2007” cu tema „Security&Protection”.

in cuvantul de deschidere a manifestarii, ministrul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, Iuliu Winkler, a subliniat faptul ca ministerul pe care il conduce reprezinta organul de specialitate al administratiei publice centrale care sprijina actiunea Guvernului de a preveni, minimiza si combate actiunile negative asupra sistemelor informatice si retelelor de comunicatii electronice.

Iuliu Winkler a mai vorbit despre European Network and Information Security Agency (ENISA), aratand ca de la 1 ianuarie, in calitate de stat membru al Uniunii Europene, Romania poate contribui la activitatea agentiei atat la nivel guvernamental, cat si prin intermediul mediului de afaceri.

Iuliu Winkler a aratat ca experienta si preocuparile statelor europene ne indreptatesc sa urmarim pentru urmatorii 2-3 ani sustinerea unor obiective precum:
• legislatia referitoare la semnatura electronica
• dezvoltarea serviciilor publice electronice (implementarea unor proiecte nationale precum ID cardul, pasaportul biometric)
• adoptarea de standarde internationale ca si standarde nationale
• continuarea activitatii, demarata in 2003, de avizare a instrumentelor de plata electronica cu acces la distanta (de tipul internet banking, home-banking, mobile-banking) .

“O parte dintre aceste obiective, puse in pagina corespunzator criteriilor privind cheltuielile eligibile, pot fi sustinute inclusiv prin utilizarea Fondurilor Structurale destinate Cresterii Competitivitatii Economice - gestionate de catre MCTI - atat de catre sectorul guvernamental - pe proiecte de interoperabilitate, securitatea sistemelor, dar si de catre sectorul privat - prin proiecte ce vizeaza utilizarea tehnologiei informatiei in mediul de afaceri”, a spus ministrul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei.

Subliniind importanta parteneriatului dintre Guvern si mediul de afaceri, Iuliu Winkler s-a referit la initiativa sa de infiintare a “Consiliului pentru Tehnologia Informatiei si Comunicatii”, cadru institutional pentru acest dialog.

Acesta va fi un organism consultativ care va functiona pe langa Executiv, urmand sa fie constituit din ministerele cu competente in domeniu si din structurile asociative din mediul de afaceri si va avea ca rol structurarea dialogului si cooperarii cu mediul de afaceri din domeniu.

Sursa: MCTI

Vizualizări: 84