Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Concurs cu premiu de 30.000 de euro pentru initiativele care au sustinut includerea economica sau sociala a rromilor

Termenul limita de inscriere este 30 iunie 2014. Premiul CESE pentru societatea civila este deschis organizatiilor societatii civile inregistrate oficial in Uniunea Europeana si care sunt active la nivel local, national, regional sau european. In plus, el este deschis persoanelor particulare.

Scopul premiului acordat anual este rasplatirea si incurajarea initiativelor organizatiilor societatii civile si/sau ale persoanelor particulare care au contribuit in mod semnificativ la promovarea identitatii si integrarii europene.

Obiectivul general al premiului este de a sensibiliza opinia publica cu privire la contributia pe care o pot aduce organizatiile societatii civile si/sau cetatenii la crearea unei identitati si a unei cetatenii europene, sprijinind astfel valorile comune care stau la baza integrarii europene.

Avand in vedere faptul ca actorii societatii civile joaca un rol important in abordarea discriminarii si a prejudecatilor impotriva romilor, precum si in promovarea integrarii lor, obiectivul specific al premiului este de a rasplati initiativele care:

  • combat rasismul, discriminarea si prejudecatile impotriva romilor;
  • urmaresc sensibilizarea cu privire la drepturile si obligatiile romilor;
  • urmaresc sensibilizarea altor comunitati decat cele rome – inclusiv a autoritatilor locale si a furnizorilor de servicii – cu privire la realitatea comunitatilor de romi; promoveaza toleranta; imbunatatesc perceptia si acceptarea romilor, precum si imaginea lor in mass-media;
  • promoveaza o atitudine deschisa si cunoasterea reciproca intre cetatenii romi si ceilalti cetateni ai UE;
  • promoveaza tratamentul si oportunitatile egale pentru romi la locul de munca;
  • faciliteaza incluziunea sociala a romilor si stimuleaza responsabilizarea si participarea lor la viata sociala, economica, politica si culturala din tara lor;
  • contribuie la sensibilizarea opiniei publice, la schimbul de informatii si la diseminarea bunelor practici in domeniul integrarii si incluziunii romilor;
  • ofera asistenta practica si consiliere cu privire la procedurile si serviciile administrative disponibile, ajutandu-i pe romi sa depaseasca obstacolele practice legate, de exemplu, de accesul la locuinte, servicii de sanatate, educatie si ocuparea unui loc de munca.

Pentru inscriere si mai multe detalii, click aici.

Descarca Criteriile de eligibilitate

Sursa: ADR Centru

Vizualizări: 61