Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Atractiile transilvanene sunt reintroduse in circuitul turistic prin proiecte cu finantare europeana!

Zeci de obiective turistice reamenajate cu fonduri europene isi asteapta vizitatorii, pentru a petrece concedii de poveste in Regiunea Centru. Patrimoniul cultural al Regiunii, unul dintre cele mai bogate din tara, a beneficiat de investitii pentru restaurare si amenajare, datorita sprijinului oferit de cele 23,74 milioane de euro fonduri nerambursabile Regio. Aceste resurse sunt alocate prin POR, DMI 5.1 ce vizeaza restaurarea si valorificarea durabila a patrimoniului cultural, precum si modernizarea infrastructurilor conexe, fiind gestionate la nivelul Regiunii Centru de ADR Centru, in calitate de Organism Intermediar.

Prin bugetul contractat la nivel regional, incep acum sa-si deschida portile pentru accesului turistilor, 18 biserici sasesti fortificate din Regiunea Centru. Trei cetati istorice - Cetatea din Rupea, Cetatea Vauban din Alba Iulia si Cetatea Medievala din Tirgu Mures, sunt acum atractii de nivel european, iar Catedrala evanghelica, simbolul municipiului Sibiu, una dintre cele mai frumoase si impresionante cladiri gotice din Transilvania, este restaurata si readusa in atentia marelui public. Integrarea acestor obiective in circuitele turistice creste constant numarul de turisti din cele sase judete ale Regiunii, respectiv Alba, Brasov, Covasna, Harghita, Mures si Sibiu, astfel incat sa ofere vizitatorilor oportunitatea de a vizita locuri unde Istoria reinvie, iar traditiile sunt altfel receptate in constiinta publica.

”Fondurile nerambursabile investite in obiectivele de patrimoniu cultural ce revitalizeaza turismul din Regiunea Centru vor proteja si valorifica locatii cu potential turistic incluse in patrimoniul UNESCO si patrimoniul cultural national.
Putem observa deja in jurul nostru cum vin din ce in ce mai multi turisti in localitatile unde lucrarile de restaurare sunt foarte avansate, sau sunt deja finalizate. La aceste proiecte contractate, din Regiunea Centru, domeniul turismului este completat prin investitiile in alte proiecte, la nivelul intregii Regiuni, finantate tot prin fonduri Regio, prin care urmarim reabilitarea infrastructurii statiunilor turistice, modernizarea hotelurilor si pensiunilor, dar si crearea de spatii publice de agrement”, sustine Simion Cretu, director general ADR Centru.

Sursa: ADR Centru

Vizualizări: 89