Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Eugen Teodorovici: Implementarea unui sistem cat mai eficient pentru gestionarea fondurilor europene 2014-2020 este una dintre prioritatile noastre majore

Absorbtia fondurilor europene in perioada de programare 2014-2020 va fi facilitata de sistemul de implementare simplificat si eficientizat, dar si de masurile deja implementate de actualul guvern, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, la conferinta „Finantari integrate pentru dezvoltarea locala prin programele europene 2014-2020“.

„Implementarea unui sistem cat mai eficient pentru gestionarea fondurilor europene 2014-2020, ce presupune intarirea procesului de coordonare si simplificarea procedurilor, este una dintre prioritatile noastre majore. Imi doresc ca in urmatoarea perioada de programare sa fie evitate situatiile dificile cu care ne-am confruntat pana de curand. Primul pas a fost facut deja: incepand cu data de 1 martie 2014, Ministerul Fondurilor Europene a preluat activitatea si structurile Autoritatilor de Management pentru POS DRU si POS CCE, masura care asigura o perioada de tranzitie lina catre viitoarea perioada de programare, dar si mentinerea expertizei acumulate la nivelul acestor doua structuri. In acelasi timp, pregatim noi masuri care sa sprijine implementarea proiectelor. Simplificarea sistemului si a procedurilor, abordarea unitara si coordonarea eficienta sunt principiile de baza pentru perioada 2014-2020”, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

Totodata, oficialul a subliniat ca reforma sistemului de implementare va fi finalizata in acest an.

„Masurile adoptate de actualul guvern au vizat simplificarea si eficientizarea sistemului de gestionare, iar efectele pozitive ale acestora au accelerat absorbtia in actualul cadru financiar si vor facilita utilizarea banilor europeni in perioada 2014-2020.‎ In acest an trebuie sa finalizam reforma sistemului pentru a avea rezultate cat mai bune in utilizarea banilor europeni”, a adaugat ministrul Eugen Teodorovici.

In cadrul conferintei au fost prezentate si dezbatute cu participantii primele proiecte ale programelor operationale prin care Romania va atrage fondurile alocate pentru cadrul financiar 2014-2020.‎ De altfel, in aceasta perioada reprezentantii Ministerul Fondurilor Europene participa la o serie de intalniri organizate cu potentialii beneficiari pentru a le prezenta acestora proiectele viitoarelor programe operationale.

Sursa: Ministerul Fondurilor Europene

Vizualizări: 124