Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Planul de dezvoltare al Regiunii Centru pentru 2014-2020 a fost aprobat!

Marti, 15 iulie 2014, reprezentantii Regiunii Centru, intruniti in sedinta de lucru la Alba Iulia, au discutat si aprobat Planul de Dezvoltare al Regiunii Centru pentru perioada 2014-2020 (PDR Centru). „Acest Plan este fundamentat pe baza Strategiei regionale de dezvoltare, aprobata anul trecut de CDR Centru, si a fost realizat intr-un foarte larg cadru partenerial”, a declarat Simion Cretu, director general ADR Centru.

La nivel regional, ADR Centru a creat si gestioneaza baza de date cu propunerile de proiecte primite pentru urmatoarea perioada de programare, situatie care include 1337 de potentiale proiecte, a caror valoare totala depaseste 28 miliarde de lei, respectiv 6 miliarde de euro. Intlnirea de lucru a pus in discutie viitoarele directii de dezvoltare, precum si fondurile alocate la nivelul Regiunii Centru pentru perioada 2014-2020, in legatura directa cu proiectele relevante de la nivel local si regional pentru care este nevoie de finantare nerambursabila.

„Am dorit sa includem toate posibilele directii de finantare, deoarece portofoliul de proiecte este deosebit de vast, necesitatile de finantare fiind foarte mari. Totusi, fondurile ce vor fi alocate Regiunii in acesti sapte ani care urmeaza, desi sunt mai importante ca valoare fata de perioada 2007-2013, tot nu vor acoperi absolut toate cerintele. De aceea am discutat cu cei prezenti despre viitorul POR 2014-2020, pentru a putea eficientiza utilizarea resurselor de care dispunem si pentru a asigura o mai buna absorbtie a fondurilor nerambursabile”, a adaugat director ADR Centru.

Pe ordinea de zi a intalnirii a fost inclusa si o informare referitoare la actualizarea evaluarii finale a POR 2007-2013, precum si un studiu realizat la nivel regional privind comunitatile defavorizate. In vederea pregatirii viitoarelor linii de finantare axate pe cercetare si inovare, a fost discutata necesitatea de a elabora la nivel regional o strategie privind specializarea inteligenta, printr-un proiect finantat de UE.

Sursa: ADR Centru

Vizualizări: 70