Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

PODCA: Infrastructura informatica modernizata cu fonduri europene

Autoritatea de Management pentru Programul Operational „Dezvoltarea Capacitatii Administrative” (AM PODCA) a creat premisele pentru eficientizarea propriei activitati si pentru un management mai performant al programului, prin modernizarea infrastructurii informatice utilizate.

In acest scop, AM PODCA a implementat, in ultimii trei ani, un proiect finantat din Fondul Social European, prin Programul Operational Dezvoltarea Capacitatii Administrative 2007 – 2013. Fondurile provin din axa de asistenta tehnica a programului, (axa 3), domeniul de interventie Sprijin pentru implementarea, managementul general si evaluarea PODCA si pentru pregatirea urmatorului exercitiu de programare (DMI 3.1)

Proiectul, intitulat „Asigurarea sprijinului logistic pentru AMPODCA” (cod SMIS 37868) are o valoare totala de 694.000 lei, din care valoarea eligibila nerambursabila a reprezentat 520.500 lei, cofinantarea eligibila a beneficiarului fiind in suma de 173.500 lei.

Prin proiect a fost actualizata baza tehnica aflata in dotarea AMPODCA, grupul tinta fiind constituit tocmai din personalul acestei autoritati de management. Principalele activitati au constat in modernizarea, intretinerea si extinderea sistemului informatic al AMPODCA.

Alte rezultate obtiunte prin implementarea proiectului se refera la achizitionarea a 46 statii de lucru cu monitoare, 4 echipamente de comunicatie, 26 de laptop-uri, 5 imprimante multifunctionale, 3 copiatoare, 70 dispozitive de stocare, 105 licente software antivirus. Totodata, pentru personalul AM au fost asigurate 3 cursuri necesare realizarii activitatilor cu
specific IT.

Sursa: MDRAP

Vizualizări: 189