Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

La Brasov s-a deschis cel mai modern Centru de afaceri in domeniul alimentar construit cu finantare europeana

Proiectul este primul prin care s-a realizat un parc logistic pentru firmele din sectorul productiei si distributiei de alimente la nivelul Regiunii Centru. Cererea de finantare cu titlul „ICE LOGISTIC PARC - Proiect de realizare a unei Structuri de sprijinire a afacerilor din domeniul alimentar prin construirea unei hale frigorifice P+2E si spatii de birouri in judetul Brasov, orasul Ghimbav, zona Transilvania”, a avut o valoare totala de peste 43,1 milioane lei, din care suma nerambursabila solicitata a fost de peste 23,3 milioane lei, restul reprezentand contributia beneficiarului la cheltuielile eligibile si neeligibile. Investitiile s-au derulat pe o perioada de 23 de luni, incepand din ianuarie 2012 si au asigurat constructia si dotarea unui centru logistic cu o suprafata de peste 3500 mp.

Prin acest proiect s-a construit cladirea parcului logistic din Ghimbav si s-au realizat amenajarile aferente acesteia, fiind asigurata inclusiv dotarea cu echipamente si utilaje. Acum, in momentul lansarii centrului, beneficiarul finantarii estimeaza ca va crea mai mult de cele 157 locuri de munca permanente, prevazute initial la nivelul orasului Ghimbav, in decurs de 18 luni. In scurt timp, peste 20 de IMM vor fi atrase in structura de afaceri si se va putea vorbi despre dezvoltare socio–economica a orasului Ghimbav, prin atragerea de investitii si crearea de noi locuri de munca la nivel local.

POR sustine dezvoltarea unor centre de afaceri care atrag investitii si care polarizeaza interesul investitorilor de mai mica anvergura. Deja, avem astfel de proiecte finalizate la Sibiu si Targu Mures, iar acum Zona Metropolitana Brasov va beneficia de un centru logistic gen antrepozit, cum nu mai exista in regiune. Astfel, capacitatea firmelor din domeniul alimentar de a se aproviziona cu produse proaspete, sau bine conservate, la nivelul judetelor Brasov si Covasna va fi mult mai buna, lucru care se va traduce in evolutia preturilor la raft si in calitatea produselor. Pentru noi a fost importanta colaborarea constanta cu beneficiarul finantarii, pentru finalizarea cu succes a proiectului si absorbtia judicioasa a fondurilor publice. Impactul unor astfel de cereri de finantare, generate de mediul privat, care are cea mai mare flexibilitate operativa, duce la cresterea numarului locurilor de munca si poate asigura stabilitate sociala la nivelul intregii Regiuni Centru, a declarat domnul Simion Cretu, director general ADR Centru.

Sursa: ADR Centru

Vizualizări: 141