Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Programul de reabilitare a blocurilor de locuinte continua si in 2015!

Guvernul a stabilit la 10 milioane de lei plafonul garantiilor care pot fi emise in acest an pentru creditele acordate asociatiilor de proprietari/ persoanelor fizice in scopul executarii lucrarilor de reabilitare structural-arhitecturala a cladirilor de locuit, potrivit unei hotarari a Executivului, adoptata in sedinta de ieri, 4 februarie.

„Programul are scopul de a sprijini prin acordarea de garantii guvernamentale asociatiile de proprietari/ persoane fizice care doresc sa contracteze credite pentru reabilitarea termica a cladirilor, dar care intampina dificultati in accesarea finantarii din cauza lipsei de garantii. De la inceputul programului si pana la sfarsitul lunii octombrie 2014 au fost acordate 23 de garantii in valoare de peste 6,4 milioane de lei", se arata intr-un comunicat al Guvernului.

Acest Program guvernamental se deruleaza conform Hotararii de Guvern 945/ 2011 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii 153/ 2011 privind masuri de crestere a calitatii arhitectural-ambientale a cladirilor. Prin actul normativ mentionat au fost stabilite conditii de creditare avantajoase pentru contractarea creditelor cu garantii guvernamentale si dobanda subventionata de catre asociatiile de proprietari/ persoane fizice, pentru executarea lucrarilor de reabilitare structural-arhitecturala a anvelopei cladirilor de locuit, criteriile de eligibilitate pentru beneficiari, banci si constructorii care executa aceste lucrari de interventie.

Sursa: Guvernul Romaniei, Agerpres

Vizualizări: 99