Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Teodorovici: „In martie vom lansa primele apeluri de proiecte pe POCU 2014-2020”

Comisia Europeana a aprobat astazi, 25 februarie a.c., Programul Operational Capital Uman 2014 - 2020, acesta fiind cel de al patrulea program care va fi coordonat direct de Ministerul Fondurilor Europene, care a fost adoptat. Primul program operational al Romaniei aprobat de Comisie a fost Programul Operational Ajutorarea Persoanelor Defavorizate, in data de 28 noiembrie 2014. Ulterior, Comisia a aprobat Programul Operational Asistenta Tehnica in data de 18 decembrie 2014, respectiv Programul Operational Competitivitate in data de 19 decembrie 2014.

Vom lansa apelurile de proiecte pentru contractarea de finantari in cadrul Programului Operational Capital Uman 2014 - 2020 in luna martie a.c. Primul ghid pentru contractarea fondurilor UE alocate Romaniei in cadrul acestui program a fost supus consultarii publice la sfarsitul anului trecut. Acest ghid a vizat acordarea finantarilor destinate sprijinirii tinerilor. In perioada imediat urmatoare vom lansa in consultare publica si celelalte propuneri de ghiduri, pentru a ne asigura ca cererile de propuneri de proiecte vor raspunde nevoilor societatii”, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

Programul Operational Capital Uman, cu o alocare totala de aproximativ 5 miliarde de euro (din care 4,3 miliarde de euro contributie UE) stabileste prioritatile de interventie ale Romaniei in domeniul ocuparii fortei de munca, al incluziunii sociale si educatiei. Obiectivul major urmarit il reprezinta dezvoltarea resurselor umane prin cresterea accesului la un sistem de educatie si formare profesionala de calitate, stimularea ocuparii, cu precadere pentru tineri, reducerea saraciei si a excluziunii sociale prin facilitarea accesului de servicii sociale si de sanatate.

Sursa: Ministerul Fondurilor Europene

Vizualizări: 105